Metal Gear Rising: Revengeance Metal Gear Rising: Revengeance Metal Gear Rising: Revengeance Metal Gear Rising: Revengeance Metal Gear Rising: Revengeance Metal Gear Rising: Revengeance
Platinum Games (nově vytvořeno)
Platinum Games (nově vytvořeno)
XboxX/S
kompatibilní
XOneXboxX/S
kompatibilní
akce > 3rd person akce *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne ne

Metal Gear Rising s podtitulem Revengeance navazuje na konzolový Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots, kde se objevila postava Raidena, kybernetického ninji, jehož katana je nevyhnutelně smrtelným nástrojem pro každého, kdo se setká s jejím ostřím. Příběh nás zavádí do roku 2018, kdy se objevují skupiny soukromých armád, tvořených lidmi i kyborgy, které hodlají vyvolat válečný konflikt a svět proměnit v jedno velké bojiště. Raiden přichází proto, aby je zastavil.

Oproti stealthovým předchozím částem série jde Revengeance odlišnou a efektní cestou přímých střetů, soubojů zblízka a dynamické akce plné nekončící řezničiny. Nejenom mečem, který doslova krájí údy a těla nepřátel, je Raiden vyzbrojen. Postupně získá další unikátní zbraně: z robotických rukou složenou bojovou tyč, dvojici vše ničících velkých mečů nebo sekundární zbraně jako granáty či raketomet. Každá ze zbraní má svoje unikátní vlastnosti a umožňuje různé efektní kombinace úderů. Soubojový systém nabízí funkci blade mode, který umožňuje z oslabeného nepřítele získat součástku, která Raidenovi doplní zdraví.

Součástí PC verze jsou navíc i tři DLC mise Blade Wolf, Jetstream a VR Missions. Samozřejmostí je nastavení mezi několika stupni obtížnosti, možnost přehrání příběhových cutscén nebo zopakování soubojů s bossy.