Ve středověkém království Rightia žije Dregg Moriss. Trpí těžkou depresí, pije jako duha, nenávidí pošťáky, ale také je to nejlepší detektiv široko daleko. Právě dostal nový případ a se svou až příliš energickou kolegyní Tirou musí vypátrat, kdo zavraždil místního právníka.
Medieval Cop je krátká vtipná 2D adventura vytvořená v RPG Makeru původně pro webové portály, ale později vyšla i volně stažitelná verze. V roli Dregga musíte najít všechny důkazy na místě činu, vyslechnout svědky a nakonec odhalit vraha. Tím ale Dreggovo epické dobrodružství teprve začíná.
Toto vypadá na něco, co mě bude bavit. Hra má sice pouze dvacet minut, ale předpokládám, že takhle bude koncipovaná celá dvacetidílná(?) série, co hra to krátký případ a to by mohlo fungovat. Je to adventura v RPG makeru, takže místo inventáře a statistik postavy máte sekci důkazů a podezřelých. Odehrává se ve fantasy středověku inspirovaném spíše Evropou, což je od indického vývojáře docela zvláštní rozhodnutí a jsem zvědavý, jestli se to v dalších dílech nějak projeví. Už od začátku to šlape humorně a zároveň mechaniky nejsou špatné. Docela mi to připomenulo ace attorney, danganronpa apod, velká část hratelnosti byla v tom zvolit v dialogu správnou dedukci, špatnou volbou přijdete o jeden z životů. První případ hodnotím kladně. Určitě se těším na další díly, jsem zvědavý, jestli se nastavená laťka bude zvyšovat či snižovat a zda dojde k nějakým herním inovacím.
Red