Komentáře

• PS5 90
Konečně jsem se dostal k tomu, abych ke Spideymu napsal komentář. To jsem to ale případ. No, lepší pozdě než později.

Jako víceméně už nemám moc co bych dodal než na komentáře, které tu jsou přede mnou.

Z mého hlediska je to epická jízda plná zábavných postav, skvěle jinak pojatého příběhu a užijete si opravdu dost legrace i napětí. Střídání atmosféry je parádní a zvolit jako Dr. Oto Octavia jako hlavní nemesis byl dobrej tah. Ale nebojte, Sinister Six je tu. Jiné složení, ale je.

Je pravda, že ze začátku i když to hraju podruhé, trvalo, než jsem si na ovládání, skákání a vedlejší mise zvykl a najel na tu správnou kolej. Ten začátek je prostě krkolomný. Ale jakmile se dostanete do toho tempa a příběh se rozjede, tak to prostě má koule. A ty cutscény a ozvučení jsou opravdu porno.

Celkový feeling města je prostě boží. Není nad to se jen tak houpat nad New Yorkem a nasávat tu atmosféru. Lidi na vás mávají, mají blbé poznámky, chtějí se s vámi vyfotit a taky jsou tu tací, kteří vás chtějí dostat. Prostě Spidey jak má být.

Celkově jsem fakt spokojený. I na PS5 to pořád stojí za to. Je pravda, že občas se nějaký ten bug najde, ale vem to čert. Je to má oblíbená postava a hrozně rád si navleču imaginární kostým a pomáhám Peterovi zvládnout všechny ty patálie.

A konečně se dostane řada i na Hammerheada.

Pro: epické dobrodružství, jinak pojatý příběh, střídání atmosféry, postavy, dialogy, strašně dobrý pocit ze hry, cítíte se jak superhrdina, New York a jeho atmosféra, grafika, ozvučení

Proti: najdete taky dost bugů, hra občas padá, opakující se vedlejší úkoly, odkrývání mapy pomocí vysílačů, občas krkolomé ovládání a zlobení kamery

• PS5 85
Jelikož koupí PS5 jsem i koupil Milese Moralese, tak jsem věděl, že bude vhodné si zahrát i předchozí díl, které na sebe navazují. Jen škoda, že remasterovaná verze není samostatně dostupná, a člověk jí pořídí jen skrz Ultimátní edici Milese Moralese.

Premiéra Spider-Man: Bez domova v prosinci a volno o Vánocích byly ty pravé podmínky se do této hry pustit a rozhodně jsem nelitoval a hru si užíval plnými doušky. Od atmosféry velmi živého ostrova Manhattam, plná referencí na svět a historii Spider-Mana až po vynikající pohyb samotného pavoučího muže, aby byl tím správným přátelským sousedem, který se s Vámi klidně i vyfotí.

Já si rozhodně užil i samotný příběh, ať už hlavní linku nebo i vedlejší úkoly, ale i samotné aktivity, kterých je tu spousta a občas jsem se i začetl do příspěvků na sociální síti Spider-Mana. Nechybí zde ani tetička May, MJ a Miles Morales, a za poslední dva si i zahrajete v plíživých misí, které mi přišly trošku otravné, ale asi hlavně proto, že jsem chtěl hrát za hlavního aktéra a tyto mise mě spíš od toho zdržovaly, ale byly součástí příběhu.

Ale ten pohyb je prostě něco úžasného a možnost rychlého cestování jsem využíval minimálně. Chvíli mi trvalo než jsem si na ten pohyb a práci s kamerou zvykl, ale jak to člověk dostane do ruky, tak je to prostě paráda.

Jelikož se snažíte ochránit své sousedy, tak musíte použít i své pěsti a pavučiny. Ze začátku, než postupně začnete vylepšovat své schopnosti a různé technologické pomocníky, je soubojový systém trošku náročnější, ale čím víc hra postupujete, tím snadněji si svými méně přizpůsobivými sousedy poradíte. Souboj s bossy je spíš dělán skrz zmáčknutí toho správného tlačítka ve správný moment, kdy se boss vyčerpá, a v některých případech bych řekl i snadnější než se samotnými zločinci na ulici, ale je to něco jiného, něco speciálního a to že si to rozdáte hned s prvním bossem na začátku, který slouží jako tutoriál, byl skvělý vstup do samotné hry.

Hra vypadá nádherně, zvlášť když si ji můžete vychutnat ve 4k nebo upscalovaném 4k v 60 fps, ale hra trošku víc trpí na různé bugy a glitche, ale určitě ne nic, co by hru nějak ničilo a nedala by se kvůli toho hrát.

Celou základní hru, pak ještě doplňují 3 DLC, které vám prodlouží zábavu o dalších 12 hodin a když nebudete mít pořád dost, tak pak je tu pokračování (spíš takové větší DLC) Miles Morales.