Lost Planet: Extreme Condition Lost Planet: Extreme Condition Lost Planet: Extreme Condition Lost Planet: Extreme Condition Lost Planet: Extreme Condition Lost Planet: Extreme Condition Lost Planet: Extreme Condition
Capcom (nově vytvořeno)
Capcom Co. •  K2 (PS3)
Capcom Co. •  K2 (PS3)
26.06.2007
XOneXboxX/S
kompatibilní
akce > 3rd person akce *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano ano ano ano

Lost Planet nie je nijak originálnou a hlbokou hrou. To čím si nás chce získať je bojové besnenie vo veľkých robotoch - mechoch, alebo na vlastných nohách proti všemožnej hmyzoidnej hávedi. Hra ponúka veľmi zábavné boss fighty s prerastenými potvorami a zároveň aj klišoidný, ale príjemne spracovaný príbeh mladého pilota Wayna na snehom pokrytej planéte, kde jediným zdrojom energie je tepelná energia nepriateľských hmyzoidov. Čaká nás pomsta, intrigy, nenávisť, priateľstvo a možno aj láska. To všetko vo veľmi peknom audiovizuálnom spracovaní.
Mráz, zima, hustá sněhová pokrývka, vánice… i nějak takhle by se dala charakterizovat planeta nesoucí označení „E.D.N. III“. Právě na ní lidé hledají suroviny a prostředky k žití, jelikož jejich rodná planeta je už přesycená lidskou populací. E.D.N. III byl pro lidstvo ideální, ale pak se domácí obyvatelé, tzv. Akridi, rozhodli vzít si svou planetu zpět násilím. Hráč jako Wayne Holden se se svým otcem a několikačlennou skupinkou vydáte prověřit situaci na již prakticky vylidněné planetě, vyjma aklimatizovaných rebelů. Jenže pak dojde ke katastrofě a příšera s názvem „Green Eye“ vám zabije otce. Chvíli na to ve snaze o holý útěk jste omráčen a ztrácíte většinu paměti. Po probuzení si pamatujete jen útržky z minulosti, ale to stačí k rozhodnutí o vykonání pomsty na zdejší fauně.

Celkově Lost Planet není originální hrou, byť sněhových plání jsme se zatím moc neužili. Tvůrci si nás hlavně chtějí získat frenetickým bojovým běsněním ve velkých robotech – tzv. mechové, nebo na postupu hrou dál na vlastních nohách, kde budete masakrovat různorodou hmyzí havěť rozsáhlým arzenálem. Autoři do hry začlenili také a hned několik bojů s bossy, které vás svou výškou většinou mnohokrát převyšují. Navíc hlavním zdrojem tepelné energie, která je na této zmrzlé planetě kritická, jsou právě substráty z Akridů. O co se týče dalšího rozvinutí příběhu? Čeká nás pomsta, intriky, nenávist, přátelství a i nějaká ta láska. A to vše ve velmi povedeném audiovizuálním zpracování.

Oficiální stránky hry (http://)
Oficiální stránky hry (http://www.lostplanet-thegame.com/)
Oficiální stránky hry (http://www.lostplanet-thegame.com/)