Road to Reunion: Part 1
Life is Strange patří dlouhá léta mezi mé nejoblíbenější série a před novým zakončením příběhu Max a Chloe jsem se tak rozhodl si dát opáčko. Začal jsem proto bonusovou epizodou prequelu, která je sama o sobě vlastně dalším prequelem. Ale nemůžu říct, že by byl kdovíjak přínosný nebo zábavný. Zatímco samotný Before the Storm rozvíjí chybějící dílek skládačky v podobě vztahu Chloe a Rachel, Farewell nám ukazuje něco, o čem v obou hrách slyšíte a dokonce se v jednom z flashbacků vydáte do téhož dne, akorát o pár hodin předtím.
Hrdinky jsou v příběhu tedy dětmi a vidíme jejich poslední okamžiky před tím, než se jejich cesty rozdělí. Pokud jste ale hráli původní hru i prequel, tak vás tu až na pirátské dobrodružství vlastně nic nepřekvapí. V něčem je to tak podobné jako filmový Solo: Star Wars Story, ve kterém Han během pár dní získal svůj blaster, Falcona, potkal Chewieho, Landa a udělal svůj rekord na Kessel Runu.
V krátkém okamžiku tak Chloe přijde o svého otce i nejlepší kamarádku a ke všemu ještě řeší průser na škole. Jasně, tohle se v životě děje běžně: když se něco posere, tak se to posere pořádně, život vás nešetří a jenom se to nabaluje... (sám jsem zažil, kdy se takhle posralo několik věcí najednou) přesto je ale epizoda nevyužitým potenciálem, kdy nám mohla ukázat něco, o čem jsme až tolik informací neměli. Třeba ještě víc prohloubit vztah mezi Chloe, Max a Williamem, když už se původní prequel zaměřoval právě na Rachel.
Taky beru, že postavy nemají žádné speciální schopnosti, ale zase na druhou stranu mohli tvůrci pracovat třeba se silou dětské představivosti, jako tomu bylo částečně i v The Awesome Adventures of Captain Spirit, který je propojený s druhým dílem. V pohodě to tak mohlo být jednoduché a bezstarostné pirátské dobrodružství na obdobné bázi, akorát s přítomným Williamem. Takhle je to ale víceméně zbytečná vsuvka, kde sice prožijete důležité trauma ze života obou hrdinek, ale člověk si stejně řekne, že ne všechno musí být nutně ukázáno na kameru.
Blackhand47
adam.kulhanek
rikuhahl
Starletka
FenHarel10599
Elle
Hypnogenak
Pro: Dětství Chloe a Max
Proti: Délka, žádné významné rozšíření příběhu, pouze jedna nová lokace (půda)