Poslední úkoly z nástěnky za 90+ kostek úplně ztratily nápaditost a zábava fakt nejsou. Takže půjdu ještě lehoučce dolů na pořád slušně nadhodnocených 85%. Singleplayer nedoporučuji, coop je prča.
@Fritol (16.11.2024 12:42): Přiznám se, že jsem se cítil být Horizonu "přežraný" už u Horizon Forbidden West. Dal jsem tomu sice 85 %, ale kupodivu na to nevzpomínám nějak zvlášť v dobrém. MP Horizon mě nechává chladným úplně. Vnímám to jako fajn vymyšlené univerzum, přesně tak na jednu velkou hru. Vše navíc je už tak nějak... navíc.
@Jack_Dark (16.11.2024 12:15): To asi nedozvíme, z neúspěšných her se prodeje nesdělují celkově, natož dle platformy. Ale imo to tam prodá víc, než na PC a PS.

@Yokolobuna (16.11.2024 12:17): Značka je asi silná dost, ale imo nikdo nevzal v úvahu, zda fandové značky stojí o Lego hru. Řekl bych že vůbec, ani kdyby to stalo 30€. Mám tak trochu pocit, že Lego hry jsou úspěšné jen díky tomu, že zpracovávají známé filmy/hračky a cílí na nehráče, děti. Lidí, kteří si kupují Lego hry protože by je lákala hratelnost samotná, nebude zas tolik.

No doufám, že ta multiplayer Horizon hra dopadne ještě hůř. Pak snad třeba vymění vedení PlayStationu a bude líp.
@Peach (15.11.2024 02:46): Děkuji za reakci. Byl jsem zvědavý, jak budou LEGO Horizon hodnotit ostatní, protože z rovna v tomhle případě mi dávají smysl hodnocení až někam k devítce i ty řekneme 5-6/10. Záleží jak moc zásadní jsou pro daného hráče/recenzenta objektivní problémy a objektivní klady. Já na to budu vzpomínat spíše v dobrém, ale byl to fakt fofr :D.
@Yokolobuna (komentář): Souhlasím. Je to sedmičková hra, která se s vhodným spoluhráčem na gauči dá povznést na devítkovou zábavu. Ostatně jako většina Lego her. Horizon mezi nimi nijak nevyniká, naopak bych řekla, že řadu věcí umí TT lépe - level design, puzzly, postgame obsah a hlavně přechod do split screenu při větší vzdálenosti postav od sebe - to neustálé portování postav k sobě bylo k posrání.

Já tomu tu devítku dám, protože mě coop hry baví mnohem více než když do tý televize čučím sama (i když je to třeba na mnohem lepší hru), ale dělám to s vědomím, že je to moje subjektivní hodnocení, a tak to ani nebudu nikomu cpát v rámci komentáře.

Devítky v seriózních wanna be "objective" recenzích ale nechápu. Možná malé zkušenosti recenzenta s žánrem.