Higurashi no Naku Koro ni se odehrává během června roku 1983, ve fiktivní vesnici jménem Hinamizawa, která má asi 2000 obyvatel. Hlavní postava, Keiichi Maebara, se do Hinamizawy přestěhoval a mezi spolužáky si našel přátele Renu Ryugu, Mion Sonozaki, Riku Furude, and Satoko Hojo. Keiichi se připojí do jejich klubu a společně provádí aktivity, skládající se převážně ze stolních a karetních her.
Hinamizawa se zprvu zdá jako obyčejná klidná vesnice. Ovšem klid končí po festivalu Watanagashi, oslavu a vzdání díků místnímu Bohu jménem Oyashiro-sama. Keiichi zjišťuje, že během posledních čtyř let při festivalu vždy jeden člověk zmizí a další je zavražděn. Samotný Keiichi je vtažen do zvláštních událostí týkajících se festivalu. V každém příběhovém archu se buďto Keiichi nebo někdo z jeho přátel stane paranoidním a spáchá zločin většinou se týkající vraždy jednoho z nich.
Higurashi no Naku Koro ni obsahuje první čtyři kapitoly příběhu nazvané též "Question arcs". Druhé čtyři epizody byly vydáno pod titulem Higurashi no Naku Koro ni Kai a se svým nástupcem Umineko no Naku Koro ni sdílí hra stejné univerzum.
Higurashi no Naku Koro ni se odehrává během června roku 1983, ve fiktivní vesnici jménem Hinamizawa, která má asi 2000 obyvatel. Hlavní postava, Keiichi Maebara, se do Hinamizawy přestěhoval a mezi spolužáky si našel přátele Renu Ryugu, Mion Sonozaki, Riku Furude, a Satoko Hojo. Keiichi se připojí do jejich klubu a společně provádí aktivity, skládající se převážně ze stolních a karetních her.
Higurashi no Naku Koro ni obsahuje první čtyři kapitoly příběhu nazvané též "Question arcs". Druhé čtyři epizody byly vydány pod titulem Higurashi no Naku Koro ni Kai a se svým nástupcem Umineko no Naku Koro ni sdílí hra stejné univerzum.