Již jako batole doprovázelo malého Carmaina proroctví o konci světa a o tom, že on je právě tou hrozbou nebo světlem, které svět zachrání. Asi právě proto se jej ujala palácová kouzelnice Sandra, když jako dítě osiřel. Carmain byl vychován se smyslem pro čest a spravedlnost, ale byl mu zamezen i kontakt s okolním světem z obav ze znepokojivých předpovědí o budoucnosti. Až když mladík dovršil sedmnáctý rok života, poslala jej Sandra v doprovodu homunkula Tippi za brány Rolandie, aby našel svůj skutečný osud.
Hra vás zavede na fantastický kontinent do království Rolandia. Mladý Carmain ve společnosti Tippi a postupně i dalších postav podstupuje putování za záchranu celé země. Tu obývá několik různých ras, především okřídlení Faetheriáni nebo prastaří Growsiáni snažící se ovládnout prastarou magii dávných předků.
Pouze v Japonsku vydané taktické a strategické RPG Growlanser je první částí ze série, jejíž další pokračování se dočkaly vydání i mimo zemi svého vzniku. Hra je charakteristická vlastním bojovým systémem v reálném čase. Pro vítězná ukončení bitev jsou nastaveny další parametry a podmínky, kdy je kromě zničení nepřátel nutné například aktivovat mechanismus mapy, vyvolat konflikt uvnitř nepřátelského vojska nebo získat předměty z bojové oblasti.
Pokračování s podtitulem The Sense of Justice vyšlo v roce 2001, mimo Japonsko v kolekci Growlanser Generations v roce 2004.
- Žánr
- Forma