Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts

Grotesque Tactics II: Dungeons & Donuts

Grotesque Tactics II: Dungeons & Donuts

strategie > tahová strategie

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne

Druhý díl rpg série Grotesque Tactics, opatřený podtitulem Dungeons & Donuts, sází na humor a komické situace, vycházející z parodie na hry z univerza Gothic, The Elder Scrolls nebo Lord of the Rings. Příběhem nás hra zavádí do centra bujarých oslav po porážce přisluhovačů Dark Church, situovaných přímo do katakomb této sekty. Náhle a bez varování se tu však objevuje děsivá a neproniknutelná mlha, nesoucí sebou pach smrti a zmaru. Občané Kingdom of Glory začnou propadat panice a beznaději, že již nikdy nespatří denní světlo. Díky tenčícím se zásobám potravin se začínají dříve kamarádští a tolerantní obyvatelé shlukovat do skupinek příslušných svým rasám. I za cenu použití zbraní se potom snaží o co největší uzmutí zásob ze společného koláče, nutných k přežití v započatých temných dobách.

Hra nabízí výběr člena z jedné ze tří frakcí - High Elves, Mercenary Guild a Kingdom of Glory. Každá z těchto skupin obsahuje zcela odlišný postup hrou a v závislosti na jejich činech odvíjí se i případný závěr. Hraná postava má oproti prvnímu dílu přepracovaný strom dovedností a s tím spojený systém levelování. Nejdůležitější měnou ve hře se stává jídlo, přičemž je nutné sbírat jej, naučit se vařit a tím přežívat v různých prostředích, za neustálých útoků krvelačných bestií.

Druhý díl rpg série Grotesque Tactics, opatřený podtitulem Dungeons & Donuts, sází na humor a komické situace, vycházející z parodie na hry z univerza Gothic, The Elder Scrolls nebo Lord of the Rings. Příběhem nás hra zavádí do centra bujarých oslav po porážce přisluhovačů Dark Church, situovaných přímo do katakomb této sekty. Náhle a bez varování se tu však objevuje děsivá a neproniknutelná mlha, nesoucí sebou pach smrti a zmaru. Občané Kingdom of Glory začnou propadat panice a beznaději, že již nikdy nespatří denní světlo. Kvůli tenčícím se zásobám potravin se začínají dříve kamarádští a tolerantní obyvatelé shlukovat do skupinek příslušných svým rasám. I za cenu použití zbraní se potom snaží o co největší uzmutí zásob ze společného koláče, nutných k přežití v započatých temných dobách.

Hra nabízí výběr člena z jedné ze tří frakcí - High Elves, Mercenary Guild a Kingdom of Glory. Každá z těchto skupin obsahuje zcela odlišný postup hrou a v závislosti na jejich činech se odvíjí i případný závěr. Hraná postava má oproti prvnímu dílu přepracovaný strom dovedností a s tím spojený systém levelování. Nejdůležitější měnou ve hře se stává jídlo, přičemž je nutné sbírat jej, naučit se vařit a tím přežívat v různých prostředích, za neustálých útoků krvelačných bestií.

Oficiální stránky hry (http://www.grotesque-game.de/)