Ghost Pirates of Vooju Island Ghost Pirates of Vooju Island Ghost Pirates of Vooju Island Ghost Pirates of Vooju Island
adventura > 3D adventura *

placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne

Ghost Pirates of Vooju Island je humorná adventura ve stylu série Monkey Island. Jejími protagonisty jsou kněz Vooju Papa Doc, pirátka Jane Starling a obézní lodní kuchař Blue Belly. Všichni tři byli očarováni zlou královnou Zimbi. Ta je přeměnila v duchy. Být duchem je samozřejmě stav krajně nepříjemný, neboť možností jak ovlivnit svět okolo sebe není moc. Naštěstí naší trojici zůstaly jisté magické dovednosti, a tak spolu mohou navzájem komunikovat na dálku a radit se co a jak. Během hry se postupně střídáte v hraní za každý charakter. Pasáže nejsou příliš dlouhé, v inventáři je vždy jen pár předmětů a když si i tak nevíte rady, je tu klávesa TAB, která vám ukáže všechny předměty na scéně. Hra je tudíž snadná a dostupná i svátečním hráčům adventur.

Grafické zpracování je stylem velmi podobné vývojářské prvotině A Vampyre Story. Můžete se těšit na detailní kreslená pozadí. Pozadu nezůstává ani hudba v pirátském humorném duchu.

Ghost Pirates of Vooju Island je humorná adventura ve stylu série Monkey Island. Jejími protagonisty jsou kněz Vooju Papa Doc, pirátka Jane Starling a obézní lodní kuchař Blue Belly. Všichni tři byli očarováni zlou královnou Zimbi. Ta je přeměnila v duchy. Být duchem je samozřejmě stav krajně nepříjemný, neboť možností, jak ovlivnit svět okolo sebe není moc. Naštěstí naší trojici zůstaly jisté magické dovednosti, a tak spolu mohou navzájem komunikovat na dálku a radit se, co a jak. Během hry se postupně střídáte v hraní za každý charakter. Pasáže nejsou příliš dlouhé, v inventáři je vždy jen pár předmětů a když si i tak nevíte rady, je tu klávesa TAB, která vám ukáže všechny předměty na scéně. Hra je tudíž snadná a dostupná i svátečním hráčům adventur.

Oficiální stránky hry (http://www.ghost-pirates.com/)