Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity Flashback: The Quest for Identity

Delphine Software International
Delphine Software International •  Tiertex (Jaguar, SNES, nově vytvořeno)
Delphine Software International •  Tiertex (Jaguar, SNES, 3DO, CDi, nově vytvořeno)
Delphine Software International •  Tiertex Design Studios (Jaguar, SNES, 3DO, CDi) •  Manomio (iOS)
25.10.2018
adventura > 2D adventura *
akce > plošinovka
adventura > 2D adventura
akce > plošinovka *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne

Děj hry se točí okolo Conrada B. Harta, agenta galaktické vyšetřovací služby, který odhalí plány mimozemšťanů na ovládnutí už tak zdecimovaného světa za pomoci lidí z vlády. Ze strachu z prozrazení nahraje sebe a své záznamy na tzv. Holokostku a zálohuje svou paměť, naneštěstí je prozrazen, unesen mimozemšťany a je mu vymazána paměť. Podaří se mu utéct a po havárii při útěku je ponechán svému osudu na měsíci Titan, najde svou holokostku, kde mu jeho já řekne co dělat, Conrad se vydává na dobrodružství za nalezením identity a zadostiučiněním.

Tato originální hra, která se stala nejlépe prodávanou francouzskou hrou v historii, se vyznačuje silným příběhem, originalitou a cyberpunkovým nádechem světa neradostné budoucnosti roku 2142. Se svým hrdinou budete skákat, šplhat, ovládat elektroniku, bojovat s nepřáteli, cestovat vesmírem. Hra se vyznačuje plynulou animací charakterů, kdy je každý pohyb plynulý díky rotoskopické technice animace. Hra je inspirována filmy jako Blade Runner či Total Recall.

V roce 2013 vyšel HD remake.
Děj hry se točí okolo Conrada B. Harta, agenta galaktické vyšetřovací služby, který odhalí plány mimozemšťanů na ovládnutí už tak zdecimovaného světa za pomoci lidí z vlády. Ze strachu z prozrazení nahraje sebe a své záznamy na tzv. Holokostku a zálohuje svou paměť, naneštěstí je prozrazen, unesen mimozemšťany a je mu vymazána paměť. Podaří se mu utéct a po havárii při útěku je ponechán svému osudu na měsíci Titan, najde svou holokostku, kde mu jeho já řekne, co dělat, Conrad se vydává na dobrodružství za nalezením identity a zadostiučiněním.

V roce 2013 vyšel HD remake.

V roce 2018 vyšla zmodernizovaná verze původní hry opět pod názvem Flashback, pro kterou se často používá neoficiální přívlastek 25th Anniversary. Je založena na verzi ze SNES z roku 1993 a kromě originálního "režimu 1993" má i "moderní režim". Ten obsahuje obrazovkové grafické filtry, vylepšené zvuky a hudbu, tutoriál a možnost přetočit hru zpět v čase (pro snadnější překonávání těžkých pasáží). Tato verze přinesla podporu mobilních platforem a moderních konzolí.

V roce 2013 vyšel HD remake.

V roce 2023 vyšlo pokračování Flashback 2.