Earth Defense Force je pro mě málo známá shoot'em up, kterou jsem si špatně spojoval se stejnojmennou sérií 3rd person akcí. Ale k samotné hře. Ta není vůbec špatná. V šestici celkem klasických úrovních se musíte prostřílet hromadou protivníků a na konci obtížnějším bossem. Základní výběr hlavní zbraně lze po každé úrovni měnit a využít tak jejich silné stránky. V každé úrovni se totiž hodí něco jiného a ačkoliv lze hru dokončit určitě jakkoliv, tak volba správné strategie může vítězství usnadnit. Obtížnost sice není extrémní, ale stále jde o klasickou arkádu, takže rozhodně není lehká.
Dobrá je i mechanika změny formace, která určuje jak je vaše palba koncentrovaná nebo naopak plošnější. Jinak od hry dostanete to, co od běžného zástupce žánru lze očekávat. Grafika i zvuky jsou slušné, ovládání responzivní. Nejvíce tak potěší mechaniky zbraní a slušná různorodost nepřátel. Pokud ale máte žánr shoot'em up rádi, tak E.D.F.: Earth Defense Force určitě stojí za zahrání.
jvempire