@
jones1240 (22.04.2023 20:39): Já na téhle hře strávil víc než deset let, ještě donedávna jsem to hrál. A je to sice sranda, ale postupně s dalšími přidanými packy se z toho stalo něco, co se mi přestalo líbit.
Opravdová zábava začíná až na epic levelech (20+), kde dostaneš ty nejlepší hračky (pokud máš rozšíření Menace of the Underdark). Jestli ti jde o příběh, tak tam není jeden dlouhý, ale série menších dobrodružství podle toho, jak hru postupně rozšiřovali. Jestli ti jde o hratelnost, pak hra nabízí opravdu široké možnosti na tvoření buildů, kde můžeš mixovat různá povolání s určitými limity a hrát si s každým jednotlivým číslíčkem. Ale mít opravdu dobrou postavu vyžaduje mnoho reinkarnací (zabiješ postavu a hraješ znovu od začátku, ale nepatrně silnější) a protože pořád natahovali level cap, tak mě to přestalo bavit a taky jsem nedokázal držet krok s ostatními. Taky mě nejvíc bavilo hrát za iconica Shadar-kaie zloděje assassina, jenže ho bohužel nejvíc nerfli, takže úplně sólovat s ním nejde. Oni vždy všechno nerfnou, když s nějakým buildem začne být zábava :)
A taky to pořád mívá lagy, ať jsi s tím připojený kdekoli. Před pár lety bych ti hru doporučil, ale s dnešními standardy už spíš ne.
Jinak sólovat jde až na pár výjimek (a raidy) skoro všechno (kdyžtak si můžeš i najmout AI hire na nějakou dobu), ostatně s první postavou můžeš dávat úkoly jenom na normální obtížnost, další obtížnosti se ti automaticky odemknou s dalšími reinkarnacemi. Nebo ti úkol může otevřít na hard nějaký zkušený hráč.