Statečný šermíř Elric se musí probít přes podzemí okupované zástupy příšer a zachránit dámu svého srdce. Hra představila na svou dobu revoluční ovládací systém VSIM (virtual simulation), kdy hráč "šermuje" pomocí myši a může tak příšery rychle zbavovat údů. Kromě singleplayerového dobrodružství nabízí hra i deathmatch v "Arena Modu", při kterém jsou do arény vrženi bojovníci (naším hrdinou Elricem a jeho kamarády kobolty počínaje a strašlivými kudlankami konče) aby spolu svedli boj na život a na smrt.
Statečný šermíř Elric se musí probít přes podzemí okupované zástupy příšer a zachránit dámu svého srdce. Hra představila na svou dobu revoluční ovládací systém VSIM (virtual simulation), kdy hráč "šermuje" pomocí myši a může tak příšery rychle zbavovat údů. Kromě singleplayerového dobrodružství nabízí hra i deathmatch v "Arena Modu", při kterém jsou do arény vrženi bojovníci (naším hrdinou Elricem a jeho kamarády kobolty počínaje a strašlivými kudlankami konče), aby spolu svedli boj na život a na smrt.