Tak premiérově dohrána má první X360 hra na PC. Je s podivem, jak moc je to odlišné od předchozích her. Vzhledem k tomu, že lze vždy mít jen jednu hlavní a jednu pomocnou zbraň, do níž lze vždy mít jeden zásobník ve zbrani a druhý v ruce, tak člověk neustále bojuje s nedostatkem munice. Žádné bezhlavé kropení. Tohle je třeba hrát jako taktický cover shooter! Musím ocenit hudbu a distopickou atmosféru. Mise za psa jsou prima, ale celkově je to jinak vcelku repetitivní a tak nějak zbytečné. Koketoval jsem mezi 65 a 70 a budu hodnej. Dám 70.
Jsem pořád trochu v šoku, jak bezproblémová ta emulace je. Nebýt limitován archaickou grafikou, jede to jak z praku. Blbé je, že nejde volit konkrétní render rozlišení, ale jen násobky původního, byť v každé ose zvlášť. Takže když udělám z původního 1280*720 krát dvě v obou osách na 2560*1440, je to sice krásně ostré, ale RX580 dává mezi 40 a 50 FPS a input lag je dost děsný. V původním rozlišení to běží furt přes 100 FPS a ovládá krásně. Nakonec jsem si tedy udělal ×2 jen jednu osu a jede to kolem 70, což se dá. Nicméně už jsem emuloval ledascos ze starých platforem, ale aby něco fungovalo takhle s odemknutým frameratem a de facto k nerozeznání od PC portu, to jsem nezažil.
Tak jsem si poprvé zkusil emulaci 7. generace. A v Xenii to vypadá i jede o dost líp, než v RPCS3.