První PC release vydaný v únoru 2009, s dodatkem The Ultimate Box, měl do češtiny nejen přeložené veškeré texty a popisky, ale také intro. Uslyšíte v něm hlas Heleny Dytrtové. Intro je k nahlédnutí i zde na databázi, ve video sekci. Český překlad ani nadabované intro se už do Remastered verze nepřeneslo.
Zajímavosti
Verze hry
Vývoj
Herní soundtrack je rozdělen na tři části. V první z nich uslyšíte hudbu z EA Trax, kterou vybral vydavatel a s vývojáři. Druhou část tvoří originální soundtrack složený vývojáři z dříve vydaných her, včetně nevydaného soundtracku ke třetímu dílu, který byl nahrazen též EA Trax soundtrackem. Třetí část obsahuje klasickou hudbu přidanou v updatu 1.3, jakou můžete slyšet i v jiných hrách, např. ve Forze Horizon 2 a novějších dílech.
Do Remastered verze hry se nedostaly dvě písničky z EA Trax výběru; Finger On The Trigger od Never Heard Of It a Everyone Has Their Secrets od Showing Off To Thieves.
Ostatní
První díl závodní série Burnout, jenž vyšel na PC. Předcházelo mu šest dílu určených pouze pro konzole PS2, Xbox, GameCube či PSP.
Bývalý americký prezident Barack Obama viedol prezidentskú kampaň v roku 2008 aj prostredníctvom titulu Burnout Paradise, kde si zaplatil virtuálne bilboardy.
Server GameTrailers zvolil hru Burnout Paradise jako nejlepší závodní hru roku 2008.
Remasterovaná edice na Originu padá hned po prvním loadingu. Problém lze odstranit instalací neoficiálního patche "BPR Modder".
Pokud chcete raději zkusit něco oficiálnějšího, doporučuji diskuzní vlákno na stránkách EA: odkaz.