Oficiální datadisk ke hře Blood II: The Chosen nám umožní prožít několik dalších dobrodružství hlavního protagonisty Caleba a nejen jeho. Na rozdíl od zaběhnutého zvyku zde neprožíváme příběh jen z očí hlavního hrdiny. V noci o Halloweenu se sejde u táboráku nevelká společnost, aby se jednotliví aktéři mezi sebou podělili o své nejděsivější zážitky. Tento způsob vyprávění umožní vývojářům navrhnout řadu úrovní a projít je bez skutečného příběhu a spojení mezi nimi. Kromě Caleba, který je hlavní hrdina a vypráví tři příběhy, se ke slovu dostanou ještě tři další postavy, z nichž každá dá k dobru po jednom.
The Nightmare Levels přináší klasický datadiskový obsah: nové úrovně, zbraně, monstra a multiplayerový mód zombie head soccer.