Blood Bowl Blood Bowl Blood Bowl Blood Bowl Blood Bowl Blood Bowl

X360
27.11.2009
Blood Bowl Blood Bowl Blood Bowl Blood Bowl Blood Bowl Blood Bowl
strategie > tahová strategie

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano ano ano

Americký fotbal, tahová strategie a motivy Warhammeru? Studio Cyanide dokazuje, že to jde dohromady a servíruje nám Blood Bowl - krvavou sportovní akci šmrncnutou turn-based prvky. Jedná se o zjednodušenou a brutální verzi amerického fotbalu, kde místo klasických sportovců se po trávníku pohybují postavičky z fantasy světa Warhammer. Můžete hrát za celkem osm ras, například trpaslíky, orky, elfy, krysáky, lidi a další.

V Blood Bowlu je dovoleno vše. Sprostě faulujte protihráče, podplácejte rozhodčí, nalévejte své hráče podpůrnými lektvary... V první řadě jde ale o sportovní úspěch v turnajích a postup v prestižním ligovém žebříčku. Ve hře nechybí ani management vlastního týmu, do kterého nakupujete hráče, ani přítomnost RPG prvků v podobě zlepšování vlastností vašich svěřenců.

Jedním z charakteristických znaků Blood Bowlů je tahový styl hry. Ano, utkání v Blood Bowlu je vlastně sportovně-akční tahová strategie. Vychází totiž se stejnojmenné stolní hry. Hráči obou týmů mají v jednom kole omezený počet akčních bodů a při každé chybě (špatná přihrávka, ztracení míče, sražení soupeřem) má právo tahu protivník. Hlavním cílem je docílit většího počtu touchdownů, než soupeř.

Podobná adaptace zmíněné deskové hry již v minulosti vznikla a má i stejný název - Blood Bowl. Nicméně tato nová verze není jejím remakem, jedná se spíše o nástupce her Chaos League a Chaos League: Sudden Death (taktéž od Studia Cyanide).

V roce 2010 vyšla Legendary Edition, která přidala 11 nových ras, příběhový režim a vylepšené rozhraní. V roce 2016 vyšlo pokračování Blood Bowl 2.