Billy The Kid Returns nás zavede na divoký západ, kde se vžijeme do role Billy Kida. Hra obsahuje deset epizod, jejichž splnění vede Billyho k úniku z vězení, získání zlata a hlavně k úniku před samotnou spravedlností v podobě šestiraňáku šerifa Garreta.
Ve hře sbíráte poklady, životy či střelivo. Po cestě je pak zapotřebí vyrovnat se s různorodým výčtem protivníků (pistolníci, kobry, položené bomby....). Velký důraz je zde kladen na fakt, že celou hru lze teoreticky vyhrát aniž by hráč vystřelil.
Vida, průlom po třiceti letech. Dohrál jsem poprvé v životě jeden z levelů (Desert). Obtížnost naprosto pekelná, hlavně kvůli rychlosti hry.
Update 8.1.2025: Dohrán i level Oldman's mine. Zbyl mi právě jeden náboj a poslední život. Escape stále odolává, ten je opravdu psycho. Koho napadlo dát toto jako první level proboha?
Update 10.1.2025: Dohrán level Escape. Jedna zbývající čárka života (takže dva) a šest nábojů na konci. Opravdu se mi nechce investovat 5 USD do plné verze. První tři levely bych hodnotil kolem 50%
Pro: Docela dlouhá, zábavná a znovuhratelná hra.
Proti: Obtížnost, v některých epizodách komplikovaný pohyb ....