Backyard Baseball (Backyard Baseball 2005 v případě PC verze) je dalším z mnoha dílů ze série sportovních her pro děti Backyard Sports. Jde o čtvrtý díl zaměřující se na baseball. Hra je již převedena plně do 3D a je tak hratelnostně odlišná než předchůdci. Přechodem do 3D hra více ožila a nabízí nové taktiky. Například běžec už nečeká přilepený na metě a může si zkrátit vzdálenost (tzv. lead off) či nadhazovač prudce hodí míč obránci na metě s cílem vyautovat (tzv. pickoff) běžce. Jde tedy teď o více přímočarý a méně klikací styl hry. Přibyly i nové power-upy, stadiony i minihry. Hra obsahuje licenci MLB pro všechny týmy a obsahuje i řadu licencovaných hráčů.
V menu hry Backyard Baseball 2005 najdeme režimy Pick-Up Game, Season Play, Practice a Mini Games, přičemž v sekci Mini Games se nachází Home Run Derby a Fielder’s Challenge. Pick-Up Game je klasický rychlý zápas. Season Play je hlavní režim hry, kde si sestavíme tým a snažíme se z ligové fáze postoupit do playoff s cílem vyhrát Backyard World Series. Practice je trénink činností ve hře, jako je pálkování a obrana. V Home Run Derby nám robot Mr. Clanky nadhazuje a my máme za cíl dát co nejvíce homerunů, a to v soutěžním i tréninkovém režimu. Fielder’s Challenge je naopak trénink obrany, kde musíme robotem odpálený míč chytit a vyautovat jej. Hru si lze zahrát ve split-screenu na jednom zařízení.
Backyard Baseball
Backyard Baseball 2005