Ujměte se vlády nad jedním ze sedmi království kontinentu Westeros. Dokážete dostát odkazu krále Aegona Dobyvatele a usednout na železný trůn? Sjednocení rozsáhlé země je konečným cílem hry, jakými prostředky toho dosáhnete, už je jenom na vás. Může to být válkou, ale i ekonomicky, či diplomatickými cestami. Vypomáhat si lze třeba zajímáním rukojmí, trávením nebo úplatkářstvím. Rody Westerosu jsou v knihách, jakož i v seriálu zkažené do morku kostí a tady tomu není jinak. Cesta k železnému trůnu vede skrze prestiž, odvislé od vašich úspěchů.
Genesis klade důraz na grafickou prezentaci. Herní plocha simuluje zemské zakřivení, obsahuje drobné detaily a úhel náhledu umožňuje vidět horizont. Pouze na grafiku však u RTS sázet nejde, a tak může hráč počítat s tím, že každé z království je nezaměnitelné a to nejen architekturou svých měst a odíváním obyvatel, ale i strategickými výhodami vůči ostatním (jednotky, budovy, technologie).
Románová série amerického spisovatele fantasy, G. R. R. Martina, známá souhrnně jako „A Song of Ice and Fire“, se po seriálové dočkala i své první herní adaptace ve formě real-timové strategie. Zachyceno je zde přes tisíc let historie Westerosu, kde se sváří urození z mnoha rodů, v nikdy nekončícím boji o moc.
Nenašla by se tu dobrá duše, která by nahrála češtinu, která je ve hře ? Mám anglickou verzi a jsem línej u toho louskat.
Pro: postavy ze známých rodů, odlišná strategie ostatním
Proti: HW požadavky, AI, divně fungující bitky, příběh?, cenová pálka při vydání, odinstalovat jde jen tvrdým smazáním složky