Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Diskuze

Musím reagovat na ten "kvalitní dabing". To mě docela pobavilo. :D Ta trapná snaha o přízvuk mi pila krev... Nechápu, proč se mezi sebou baví anglicky. Tak buď ať se baví anglicky bez přízvuku (V dabingu zahraničních filmů snad přidáváme debilní přizvuky?) a nebo ať se baví svým rodným jazykem, ne? Kdyby byl mezi nimi cizinec kvuli kterému by museli mluvit anglicky, tak to chápu, ale jinak je to naprosto stupidní a nedá se to označit za kvalitní dabing. Spíš za nějakou parodii...

Já to byl schopný hrát asi hodinu, šílená nuda... Ale jinak to nehodnotím, třeba se to pak rozjelo.
Ty jsi tady psal už v době vydání, nenastal čas hru zkusit? :) 1h hraní; 1h čtení. Fajn poloviční epizoda telltale.

Co se týče Iránu tak zas tak moc nevím, informace tam jsou, jak ohledně každodenního života tak revoluce. Je to ale podobně jako Persepolis braný z pohledu teheránské kavárny.
@JohnCZ (04.01.2018 19:09): Táto hra ma už dlho zaujíma, pretože som sa narodil v roku 1979 a o tej ich pošahanej religion-driven revolúcii som čítal množstvo informácii.

Čo ma zaujíma je práve porovnanie prečítaného infa v konfrontácii s infom od iránca.
Kurňa na to, jak to svou prezentací působilo na první pohled děsně amatérsky a lacině (grafika jak z roku 2004, absence widescreen rozlišení, absence podpory gamepadu), tak se to docela rychle rozjelo a i přes zastaralou grafiku to mělo skvělou režii a překvapivě i živé animace, nehledě na atmosférickou dobovou hudbu a nečekaně fakt kvalitní dabing. Bejt z toho plnohodnotná série a pokud by se vyřešily technické nedostatky, Telltale by ve svém vlastním žánru dostalo slušně na prdel. Tenhle příběh by si to zasloužil.
Zpracovani je pekne, ocenuji edukacni rovinu hry, ale z hlediska gameplaye je to docela nuda a clovek vetsinu casu cumi na cutsceny nebo foti. Aspon ze to bylo zadaco.
@Maximus (komentář): Hmmm, 1979 je rok mojho narodenia, viem ze vtedy natocili niekolko legendarnych filmov (Alien, Life of Brian, Apocalypse Now, Mad Max, Caligola, Star Trek motion picture, Hair, Stalker, Moonraker, The First Great Train Robbery, Dracula..... ), asi checknem vo co gou v tejto hre.
@Paul (09.04.2016 18:41): Jop, téma je zaujímavá a podobných hier, čo sledujú reálne historické udalosti je veľmi málo, vlastne okrem stratégií mi ani nič iné nenapadá. Low budget na hre pravdaže vidno, ale aj tak som bol príjemne prekvapený, na akej dobrej úrovni sú postavy a ich pohyby, hudba a dabing.

Veľká škoda tej celkovej krátkosti a otvoreného divného konca.
Líbí se mi ten nápad a setting, škoda že historický hry s velkým budgetem prakticky neexistují (napadá mě jen kingdom come).
2 hodiny herní doba s nic moc koncem..to je slabé.
No nebolo to zlé, má to spád, silné momenty, kvalitný dabing a dobrú hudbu, ale je to aj veľmi krátke, uponáhľané a má to divný neuspokojivý koniec. Dohral som to za menej ako 2 hodiny.