12 Labours of Hercules XIV: Message in a Bottle

24.10.2022
19.12.2022

Hra je dalším pokračováním dobrodružství bájného řeckého hrdiny Herkula. Herkules s Megarou pluli na své lodi, když náhle objevili láhev se vzkazem. Nebylo jasné kdo ji vyslal, ale Herkules se rozhodl přijít celé záhadě na kloub. Rozjede se tak další z jeho dobrodružství, kdy na pláži objeví starého zanedbaného muže a rozpozná v něm boha Poseidona a zjistí, že tajemná síla bere bohům jejich moc a ohrožuje tak celý svět. Bude na něm a jeho družině učinit této pohromě přítrž.

Herním specifikem je opět time-management. Hráč ovládá především služebnictvo, které se stará o přísun jídla, dřeva a zlata, jakož i o opravu a výstavbu budov. Megara má schopnost zalévat keříky, které následně produkují potřebné jídlo. Herkules je tu především pro svou nadpozemskou sílu. Ta mu pomůže jednak odstraňovat překážky v cestě, tak i odstranit led z keřů, které pak mohou opět přinášet plody. Medúza se stará o zneškodnění minotaurů. Trojhlavý pes Kerberos si zase poradí s duchy. Občas přijdou ke slovu i automatičtí společníci, nebo golemové.

Oproti předchozímu dílu je změn jen malé množství. Objevila se jedna nová melodie. Z předchozích dílů zůstávají občasné podzemní sublevely, kde se dá v krátkém čase nasbírat větší množství surovin. Ve větší míře se využívá různých dočasných bonusů a zrychlovačů. Ve hře je 50 úrovní, v každém kole se nachází jeden kousek skládačky, a na hráče čeká za každých 10 nalezených kostek jedna bonusová úroveň. Za všech 50 kousků a splněné bonusové úrovně se zpřístupní dokonce úroveň superbonusová.

Hra patří do série Herkulových dobrodružství.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Když jsem se po letech vrátil k sérii, tak mi samozřejmě nestačilo odehrát jen jeden díl :) Herkules se zase pustil do záchrany antického světa a já musel být u toho. Takřka vše je stejné, ale mě to pořád baví, zvlášť v okamžiku, kdy nemám moc myšlenky a čas hrát něco sofistikovanějšího.

Levely tentokrát celkem dobře ubíhaly a jen asi dvakrát jsem napoprvé nesplnil požadovaný časový limit, takže ta mírná frustrace v předchozím díle se teď nedostavila. Přesto mě trochu štve, že na 100% achievementů bych potřeboval překonat 20 vývojářských časových rekordů a já se dostal jen na 3 :) Kluci to asi mají dobře nahráno, když to sami naprogramovali. Ale sorry, věnovat tomu dalších cca 5 hodin a nervů v boji o vteřiny, to mi za to nestojí. Nevadí.

Odsýpalo to dobře, některé levely dokonce korespondovaly s tématem tohoto dílu, takže spokojenost. Možná si dám ještě jeden díl a pak zas bude následovat nějaká delší přestávka, mohlo by se to přejíst :)

Pro: Herkules zachraňuje antické bohy, odsýpá to

Proti: žádné změny, vývojářské rekordy jsou moc těžké k překonání