Pátý, závěrečný díl ságy univerza X přímo navazuje na konec X3: Reunion. Julian Gardna, syn původního textovacího pilota X-Shuttle Kyle-Williama Brennana z X: Beyond the Frontier, konečně objevil planetu Zemi. Nově nabyté vědomosti umožnily rychlý technologický rozvoj naší soustavy a kolonizaci přilehlých, doposud neprozkoumaných oblastí. Přesně po třech letech od těchto událostí na pole vstupuje další odvážný pilot (hráč), tentokrát zrekrutovaný z anonymních řad argonských obchodníků, terranských vojenských složek či dalších ras univerza X. Aktivita v oblasti Země ale probudila k životu nebezpečnou rasu Xenonů, kteří byli zdánlivě poraženi v předchozím díle série. Do toho se navíc někdo pokouší sabotovat vstup Terranů mezi ostatní národy univerza X a rozpoutat tak velmi nebezpečný konflikt...
Technická stránka hry se od třetího dílu příliš nezměnila. Grafika byla vylepšena o nové technologie, možnosti konání hráče se opět notně rozšířily, k nákupu se najde mnohem více lodí či stanic. Nová rasa Terranů (lidstvo) navíc přichází s unikátními technologiemi, jelikož se narozdíl od zbytku univerza X vyvíjelo zcela samostatně.
Pátý, závěrečný díl ságy univerza X přímo navazuje na konec X3: Reunion. Julian Gardna, syn původního testovacího pilota X-Shuttle Kyle-Williama Brennana z X: Beyond the Frontier, konečně objevil planetu Zemi. Nově nabyté vědomosti umožnily rychlý technologický rozvoj naší soustavy a kolonizaci přilehlých, doposud neprozkoumaných oblastí. Přesně po třech letech od těchto událostí na pole vstupuje další odvážný pilot (hráč), tentokrát zrekrutovaný z anonymních řad argonských obchodníků, terranských vojenských složek či dalších ras univerza X. Aktivita v oblasti Země ale probudila k životu nebezpečnou rasu Xenonů, kteří byli zdánlivě poraženi v předchozím díle série. Do toho se navíc někdo pokouší sabotovat vstup Terranů mezi ostatní národy univerza X a rozpoutat tak velmi nebezpečný konflikt...
Technická stránka hry se od třetího dílu příliš nezměnila. Grafika byla vylepšena o nové technologie, možnosti konání hráče se opět notně rozšířily, k nákupu se najde mnohem více lodí či stanic. Nová rasa Terranů (lidstvo) navíc přichází s unikátními technologiemi, jelikož se narozdíl od zbytku univerza X vyvíjela zcela samostatně.
Technická stránka hry se od třetího dílu příliš nezměnila. Grafika byla vylepšena o nové technologie, možnosti konání hráče se opět notně rozšířily, k nákupu se najde mnohem více lodí či stanic. Nová rasa Terranů (lidstvo) navíc přichází s unikátními technologiemi, jelikož se na rozdíl od zbytku univerza X vyvíjela zcela samostatně.
Hra se později dočkala vydání rozšíření The Aldrin Missions, které příběhově navazovalo na původní Terran Conflict. K dispozici v něm byla řada nových misí, údajně více než v jakékoli předešlé hře z univerza X, dále přibyly nové lodě a platformy. Pro vlastníky základní hry vyšlo ve formě stahovatelného patche, čili DLC. A pro ty ostatní, co X3 Terran Conflict ještě nevlastnili, byla k dostání kompilace X3: Terran Conflict 2.0 - Aldrin Missions, obsahující X3: Terran Conflict a Aldrin Missions.
Pátý díl ságy univerza X přímo navazuje na konec X3: Reunion. Julian Brennan, syn původního testovacího pilota X-Shuttle Kyle-Williama Brennana z X: Beyond the Frontier, konečně objevil planetu Zemi. Nově nabyté vědomosti umožnily rychlý technologický rozvoj naší soustavy a kolonizaci přilehlých, doposud neprozkoumaných, oblastí. Přesně po třech letech od těchto událostí na pole vstupuje další odvážný pilot (hráč), tentokrát zrekrutovaný z anonymních řad argonských obchodníků, terranských vojenských složek či dalších ras univerza X. Aktivita v oblasti Země ale probudila k životu nebezpečnou rasu Xenonů, kteří byli zdánlivě poraženi v předchozím díle série. Do toho se navíc někdo pokouší sabotovat vstup Terranů mezi ostatní národy univerza X a rozpoutat tak velmi nebezpečný konflikt.