Wizardry: Labyrinth of Lost Souls Wizardry: Labyrinth of Lost Souls Wizardry: Labyrinth of Lost Souls Wizardry: Labyrinth of Lost Souls Wizardry: Labyrinth of Lost Souls Wizardry: Labyrinth of Lost Souls

ZeroDiv •  Acquire
ZeroDiv •  Acquire
29.05.2019
2020
RPG > nezařazeno *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne ne

Wizardry: Labyrinth of Lost Souls je klasický krokovací dungeon s tahovými souboji od japonských vývojářů Acquire, který staví hratelnost na základech slavné západní série Wizardry. Hra vyšla v roce 2009 v Japonsku a v roce 2011 i na západě pouze digitálně pro konzoli Playstation 3 a mobilní telefony s operačním systémem iOS. V roce 2015, opět pouze v Japonsku, vyšla hra i pro handheld PlayStation Vita.

Hráč si sestavuje družinu z hrdinů pro sérii klasických povolání (bojovník, mág, léčitel, zloděj, samuraj, lord, nindža a biskup) a ras (člověk, trpaslík, skřítek a elf) za pomocí známého nahazování statistik a volby přesvědčení. Poté se vydává do spletitých kobek, plných monster, pastí a pokladů.

Příběh hraje ve hře pouze malou roli. Skupina dobrodruhů je vyslána, aby našla prastarý artefakt dávno zaniklé rasy Draguun, který se ukrývá kdesi v hlubinách dungeonu. Herní svět se skládá z jednoho centrálního města a dvou rozlehlých dungeonů, celkem o 26 patrech.

Wizardry: Labyrinth of Lost Souls byl po desetileté pauze od vydání Wizardry: Tale of the Forsaken Land pro PlayStation 2 dalším dílem série, který se objevil i na západním trhu.