Dalsie z rady MMORPG na sposob starucickeho Everquestu 1, ktory dodnes vplyva na hry v tomto zanry. Warhammer Online je o nieco viac zamereny na PvP. Mythic sa rozhodol pomenovat svoj PvP system RvR a dat hracom moznost jedinej interakcie s hracmi ostatnej frakcie a tou je suboj.
V hre je dostupnych 6 ras a kazda rasa ma na vyber z troch roznych povolani. Svet je rozdeleny na zony, ktore maju specificky level range (1-10, 11-20...). Combat je klasicky auto-target system. Predmety davaju velke bonusy do abilit a tak je jasne ze end-game bude item-driven. Kazde povolanie ma 3 rozne zamerania tak ako sme nauceny z Everquestu. Bohuzial tak ako World of Warcraft, tak aj Warhammer Online neprinasa prakticky nic nove, zvacsa len vlastne nazvy pre stare aktivity (public quests, RvR..). Napriek tomu vsak popularita sveta Warhammer urcite sposobi, ze Warhammer Online sa stane hitom a bude mat stotisice subscriberov.
Bohužel hru už si není možné zahrát, protože oficiální servery byly vypnuty 18. prosince 2013.
Warhammer Online: Age of Reckoning je ďalší z radu MMORPG na spôsob titulu EverQuest, ktorý mal výrazný vplyv na tento žáner. Samotný titul je o niečo viac zameraný na PvP. Vývojári zo štúdia Mythic Entertainment sa rozhodli pomenovať svoj systém ako RvR (Realm versus Realm) a dať hráčom možnosť jedinej interakcie s protivníkmi odlišnej frakcie a tou je súboj.
V hre je dostupných šesť rás a každá rasa ma na výber zo štyroch rôznych povolaní. Súčasne platí, že každé povolanie má tri ďalšie zamerania, ako tak tomu bolo aj v už spomínanom EverQuest. Samotný svet je rozdelený na zóny, ktoré majú špecifický level (1-10, 11-20 a tak podobne). Súbojový systém je podobný ako napríklad v titule World of Warcraft. Získavané predmety poskytujú množstvo bonusov do schopností a celá hra bola od začiatku výrazne zameraná na tento aspekt. Momentálne však už nie je možné si ju zahrať, nakoľko oficiálne servery boli vypnuté 18. decembra 2013.