Oproti prvému dielu výrazné zlepšenie. Po skúsenostiach s jednotkou sa mi do Uncharted 2 príliš nechcelo, ale napokon som Drakeovi dal šancu. Spočiatku ma to príliš nebavilo, pripadalo mi to v podstate rovnaké ako jednotka. Ale čím dlhšie som hral, tým viac som sa bavil. Postavy sú lepšie napísané a človek im nemá problém fandiť. V jednotke mi Nathan prišiel otravný, tu bol v pohode (ba dokonca aj sympatický!), sexy femme fatale Chloe tiež a potešil ma aj návrat Eleny.
Príbeh mi prišiel tiež kvalitnejší, hoci je to (zámerne) podobne preplácaná bejkovina ako minule. Bol však zrežírovanejší oveľa zručnejšie, dynamickejšie a nebál sa megalomanskej popcornovej akcie (páčili sa mi rôzne uhly kamery v niektorých akčných scénach).
Samozrejme, nič z toho nebolo ani trochu realistické a postavy by nič z toho, čo sa tu deje nemohli prežiť. Ale vyčítať to podobnej hre by bola podobná hlúposť, ako to, že podobné kúsky vo filme prežije Indiana Jones. Záporák je síce stereotypný, ale opäť: výrazne lepší a zapamätateľnejší než v jednotke. Hádaniek mohlo byť viac, ale zábavný gunplay to celkom kompenzoval. Cením pridanie stealthu, ten v jednotke citeľne chýbal. Zdalo sa mi tiež, že záporákom trochu stúpla AI, takže už nenabiehali pred hlaveň ako ovce na porážku a párkrát ma dokázali aj celkom potrápiť. Stále sú síce sem-tam grambľaví a dokážu sa odpáliť aj vlastným granátom, ale fuck it, zlepšenie bolo aj tu citeľné.
Stále mám síce trochu pocit, že gunplayu chýba väčší naturalizmus (napr. keď to porovnám s The Last of Us, kde som cítil váhu každého výstrelu), ale bavil ma viac než v jednotke. Zmienku si zaslúži aj príjemný grafický kabátik a zaujímavé prostredia. Celkovo ide o príjemnú, nenáročnú popcornovú jazdu, akýsi videoherný ekvivalent hollywoodskych dobrodružných filmov. Čakať nejaký komplexný príbeh či postavy, alebo nebodaj emócie, by bolo chybou. Toto je proste čistá oddychovka, pri ktorej človek vypne. A v tejto kategórii Uncharted 2 obstojí bez väčších problémov.