The Necromancer's Tale

17.07.2025

The Necromancer's Tale je příběhově zaměřené RPG z ptačí perspektivy, odehrávající se v alternativní verzi Evropy roku 1733, poblíž Benátek a Jaderského moře. V této době se rozum a pověry, věda a magie střetávají v křehké rovnováze. Ujmete se role drobného šlechtice, který je proti své vůli vtažen do praktik černé magie – konkrétně nekromancie. Touha po vědění, mocenských ambicích nebo pomstě vás postupně vtáhne do spirály rituálů, šílenství a morálních dilemat.

Základem hry je rozsáhlý textový příběh – přes 400 000 slov ručně psaného scénáře, v němž komunikujete s více než 180 postavami, každou s vlastním portrétem. Vaše rozhodnutí mají trvalý dopad – nejen na vývoj příběhu, ale i na to, jak vám důvěřují obyvatelé města. Důvěra je klíčová: pokud klesne příliš nízko, hrozí vám veřejné odhalení, soud, nebo lynčování rozzuřeným davem.  Na začátku si vytvoříte vlastní postavu skrze plně namluvenou interaktivní úvodní sekvenci, kde si určíte pohlaví, minulost i profesní dráhu – voják, diplomat nebo učenec. Tyto volby výrazně ovlivní vaše možnosti v hlavním příběhu i v interakcích s postavami.

Kromě dialogů a průzkumu se hra zaměřuje i na tahové taktické souboje. Vedle klasických zbraní a kouzel máte k dispozici také armádu nemrtvých, které ovládáte díky zakázaným rituálům. Souboje je možné odehrát ručně nebo zvolit automatické vyhodnocení.

Poslední diskuzní příspěvek

Pro fanoušky Disco Elysia či pro kohokoliv kdo má rád silně narativní CRPG a k tomu okultismus, je tohle povinnost. Zatím v tom mám deset hodin a i přes slabší 3D grafiku a pár interface neduhů mě to fakt překvapilo. Má to moc pěkný portréty postav či spisů a deníků apod. Příběh a postavy jsou také velice fajn, zatím jsem bojoval cca asi třikrát :D

Jen začátek může pro některé být dost pomalej, ale funguje to.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.