The Lion's Song: Episode 3 - Derivation The Lion's Song: Episode 3 - Derivation The Lion's Song: Episode 3 - Derivation
iOSAndroid
13.07.2017
Switch
10.07.2018
adventura > 2D adventura *

placená hra placená hra placená hra
rozšíření samostatná hra samostatná hra
ne ne ne

Třetí část Derivation je sondou do života knihovnice Emmy Recniczek, špičkové matematičky, která chce vystoupit z davu, stát se sama sebou, inspirovat druhé a prosadit se v oboru, jenž byl dosud doménou mužů. Ve 20. století bylo totiž pro dívky velmi obtížné dosáhnout jiné kariéry než ženy v domácnosti nebo matky. Panoval tehdy předsudek, že nejsou schopny intelektuální činnosti.

Emminy ambice jsou však mnohem vyšší. Nechce být jen tou domácí puťkou u plotny. Hodlá společnosti – teritoriu výsostně mužskému, v němž vládnou středověké názory – dokázat, že není jenom věšákem na hadry a že v hlavě něco má. Podaří se jí to?

Herní scénář se tradičně, po vzoru předchozích dílů, obměňuje podle hráčových rozhodnutí.