The Gray Garden The Gray Garden The Gray Garden
The Gray Garden The Gray Garden The Gray Garden

freeware freeware freeware
samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne

Jak nezaměnitelný výtvarný style manga napovídá, titul pochází z oblasti Asie, zpod ručiček autora "Mogeko". Anglický překlad vznikl opět pod záštitou vgpersona.

Svět The Gray Garden se skládá z mnoha dimenzí, které stále vznikají, trvají i zanikají. My zavítáme do říše, ve které andělé a ďáblové žijí v harmonii a sounáležitosti, bez násilí a jiných projevů zla. Ve vesničce, jejíž chloubou jsou jablkové sady a v níž jsou si všichni rovni. Podepíšeme se na osudu zelenovlasé ďáblice Yosafire, veselé kopy, ve svém volnu se věnující zahradničení. A právě v čase opečovávání květinového koberce se jednoho dne poklidný stav pohody naruší, když kraj neočekávaně napadnou ohniví netopýři. Správci sféry, reprezentant pekla Kcalb a zástupkyně nebe Etihw vyhlašují stav ohrožení a ihned konají. Byť vedení žádá o nezasahování z řad občanů, Yosafire s přáteli, medičkou Froze a dalšími, výzev nedbají a vydávají se na vlastní pěst po stopách vpadnuvších nezvaných hostů.

The Gray Garden je řádně říznuté retro žánrem JRPG, osvědčené základní principy zůstaly zachovány; boj (auto, manual, escape), inventář, nákupy a upgrade itemů, spousta questů a rozhovorů, rozmanité lokace aj. nevyjímaje. To vše doprovází svérázný slovní i situační humor a příjemná jednoduchá hudba.

Jak nezaměnitelný výtvarný style manga napovídá, titul pochází z oblasti Asie, zpod ručiček autora "Mogeko". Anglický překlad vznikl opět pod záštitou vgperson.