Po dohrání Hi-Res Adventure #3: Cranston Manor jsem nemohl jinak, než se pustit i do její předlohy. Tentokrát jde už o čistě textovou adventuru a to jsme překvapivě ve stejném roce. Hru vytvořil samostatně Larry Ledden a při průzkumu před hraním jsem zjistil, že vyšla i pro dost zapomenutou platformu North Star Horizon. Byl to špatný nápad, ale rozhodl jsem se zkusit právě tuto verzi. Najít emulátor, který nakonec běžel v dalším emulátoru, trochu se naučit s North Star DOSem a ve správné verzi BASICu hru spustit. No skoro další hra. Každopádně se dílo podařilo a nakonec jsem si hraní dost užil - oboje :-)
Sbírání pokladů je stejné jako v pozdější verzi, ale lokace se liší. Nejde o žádné zásadní změny, hlavní body jsou stejné, ale mapa použít úplně nejde. Nakonec jsem hrou prošel v trochu jiném pořadí zisku předmětů. V této verzi je také více znát podobnost s Colossal Cave Adventure, především jsem vzpomínal na boje s trpaslíky. Hra má zajímavě řešenou logiku ovládání. Fungují tradičně dvouslovné příkazy, ale vysvětlení je jednoduché - ovládáte na dálku droida. Po dohrání jsem se dočetl, že se droid může bez odpočinku vybít a opravdu ve verzi na Atari se to děje. Z tohoto hlediska byla volba North Star asi lepší, protože průzkum lokací, ve kterých nelze odpočívat, by byl dost peklo. Celkově jsem si ale hraní užil a díky exotické platformě asi i více než známější verzi od Sierry.
jvempire