Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad
kompatibilní
Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad Teslagrad
adventura > 2D adventura
akce > plošinovka *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne ne ne ne

Děj této 2D plošinovky je zasazen do prostředí éry elektrické a magnetické situované v Evropě, v níž převzal vládu despotický tyran ovládající technologii Teslamancerů, ve steampunkovém vizuálu mísící i estetiku viktoriánského období. Do tohoto mysteriózního světa se narodil i náš hrdina, malý chlapec, který se z důvodu své rebelie vůči systému ocitne v pozici štvané zvěře.

Útěk nás zavede do opuštěné Teslovy věže, v té si postupně osvojíme elektromagnetické síly Teslamancerství, abychom svrhli zlého vladaře, k tomu nám dopomůže "magnetická" rukavice. S ní ožije fyzikální stránka hry, která dá vzniknout rozmanitější produkci puzzlů a překážek, jež lze také využít ku vlastnímu prospěchu. Některé předměty se změní v magnety s rozličnými náboji či póly. Všichni jsme ze školy obeznámeni s tím, že souhlasné póly se odpuzují, zatímco nesouhlasné se přitahují, tak tento vztah v Teslagradu platí též. Při řešení hádanek, likvidování nepřátel i bossů se tedy fyzikální jevy stávají nezbytnou součástí v postupu hrou.

V pozdějších částech hraní lze narazit na několik "boosterů/PowerUpů" zlepšující hochovy schopnosti a dovednosti, jako např. zrychlovací botky.

Oficiální stránky hry (http://rain-games.com/the-blog/)
Oficiální stránky hry (http://rain-games.com/the-blog/)