Star Trek: Bridge Commander Star Trek: Bridge Commander Star Trek: Bridge Commander Star Trek: Bridge Commander
simulátor > vesmírný simulátor *

placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano

Ako novopečený kapitán ste pridelený na vyšetrovanie explózie jednej hviezdy v Maelstrome. Počas vyšetrenia vám budú pomáhať aj známe postavy zo sveta Star Treku, mezdi nimi kapitán Picard, či android Data.

Za hru sú zodpovedný veteráni z Totally Games, ktorý majú na svedomí celý rad simulátorov, medzi iným aj hviezdnovojnovú sériu X-WING. Hra je dokonalým simulátorom kapitána hviezdnej lode – hráč ma k dispozícii množstvo činností, ktoré môže vykonávať. Od jej pilotovania, po správu jednotlivých systémov cez ovládanie zbraní. Avšak, ako správny kapitán môže len rozhodovať a dávať rozkazy svojim podriadeným. Je to len na hráčovi. Hra výborne zachytáva star trekovskú atmosféru, a zároveň ponúka aj chytľavý príbeh. Okrem hlavnej kampane je možné hrať aj v tzv. „QuickBattle móde“ – kde si určite systém v ktorom sa má boj odohrávať a svojich protivníkov, či spoluhráčov. Hrať sa dá samozrejme aj online.

Oficiální stránky hry (http://www.bridgecommander.com/)
Oficiální stránky hry (http://www.bridgecommander.com/)