Psal se rok 2013 a po velkém úspěchu Amnesia: The Dark Descent doznívala popularita hororových indie adventur z pohledu první osoby a mezi hororovými hrami, které byly téměř na denním pořádku, vyšla také pre-alpha verze hry Stairs. Vznikala spousta videí, která byla mezi komunitou, která se nebojí navštívit i ty nejhrůzostrašnější světy, sdílena, ale zanedlouho upadla v zapomnění.
O dva roky později se však Stairs objevila na Steamu jako plnohodnotná hra, která nás staví do role novináře Christophera Adamse. Ten se vydává prověřit tři neobjasněné případy zmizení, které mají údajně být inspirovány těmi nejhoršími reálnými případy vůbec. Hratelnost tohoto atmosferického psychologického hororu stojí na prozkoumávání prostředí, řešení menších logických hádanek, odhalování příběhu a využívání fotoaparátu k postupu hrou.