Tvl, co to je za hru? :-D Za 200 Kč si koupím základní hru a pak zjistím, že pro vytvoření postavy dle svých představ si musím koupit 5 DLC za celkem 800 Kč... :-D
Profil ke dvojce schválen, asi by nebylo na škodu přesunout pár posledních postů tam, jestli je to možné.
@Peach (13.03.2026 13:27): Že něco není BG3 mi moc neva. Nejsem cílovka na takovou hráčskou divočinu. Klesá pak u mě rychle uvěřitelnost a tedy i imerze. Ale pokud má někdo takový hračský "playground" rád (a mají to i jiné Larian hry), tak v pohodě. Jak ale říkáš, nechápu, proč se spíše nepodívá na první díl Solasty, aby věděl, co má očekávat od dvojky.
@Jab (13.03.2026 10:30): Po BG3, který přitáhlo hromadu mainstream hráčů chápu, že Solasta bude pro mnohé zklamáním. Je to malá indie hra, navíc zaměřena na taktiku a věrnost pravidlům DnD.

Na internetech to i někteří streameři prezentují jako BG4 a přitom ona to je jen Solasta 2.

Kdybych Solastu opravdu musela připodobnit k jinému cRPG, tak by to bylo jednoznačně Temple of Elemental Evil.
@Jab (11.03.2026 22:51): Já jsem viděla i průchod celým demem, takže něco vím. Už jsem to odeslala. Moderátorům se omlouvám za sprostou poznámku, ale přidat konečně podporu .webp formátu, s kterým teď pracují dva ze tří nejpoužívanějších prohlížečů vůbec by snad nemusel být takový problém... Uplně mě to rozčílilo :D
@Jab (11.03.2026 19:14): Můžu zkusit přidat, ale ono to stejně bude spíše takové hádání / info z netu, což je často také jen hádání. Bohužel tu nejde označit profil jako "podívej se na to po full releasu a získej achievement za úpravu profilu".
Zítra bude na steamu early access dvojky. Mohu přidat na DH. Ale lepší bude, když to udělá někdo, kdo hrál jedničku.
@Peach (02.10.2024 01:13): počet liků v největší míře určuje popularita hry, pak oblíbenost uživatele a až jako třetí kvalita samotného komentáře. Řekl bych, že 2. a 3. bod v tomto směru splňuješ, ale ten první asi úplně ne, tak z toho nebuď smutná :) Já jsem si u Bloodborne komentu taky myslel aspoň na dvacku!
Hm... buď se mi komentář opravdu nepovedl nebo trpí Solasta velkou nelibostí mezi hráči cRPG.
(jestli je můj koment shitty, tak mě nenechávejte prosím v nevědomosti a napište mi to, ať se mohu poučit pro příště :))
@FildasCZ (05.06.2021 17:10): Mam v tom nejakych 18 hodin, a s prichodom full release som to musel zacat od zaciatku - a teraz este nie som, ani tam kde som bol v EA. Co sa tyka prenesenia pravidiel a zazitku table top DnD 5e, je to - ako hovoira na zapad od zapadu ;) - spot on! :)
So far, so good... Jedine vyber xichtov v hre je mizerny, co vadi len v pripade dialogov, ked tych vasich expertov vidite v detaile :) Mechanicky je to fakt plnohodnotne D&D 5e, so vsetkym co k tomu patri. Hard core. Plusko samozrejme je, ze si vytvara clovek celu 4 clennu partu (skoda, ze len 4, 6 by bol pre mna ideal, ale rozumiem, no :) ).

Vidim v tej hre obrovsky potencial, len sa nejko bojim, ze sa ho autorom ani po skonceni EA nepodari naplnit :)
Vsetci sa idu po... z BG3, ale co som zatial videl zo Solasty vyzera vazne dobre. Len skoda, ze zase Early Access :( Mno uvidime, Este stale som nedohral Wasteland 3, takze :)