SGC 3D Simulator není ani tak hra, jako spíš hříčka na motivy známého sci-fi seriálu Stargate SG-1, jenž je u nás známý pod názvem Hvězdná brána. Hráč se vtělí do kůže technika Waltera Harrimana, který v seriálu řídí místnost s bránou. Můžete posílat SG týmy na různé planety a občas k vám zavítá nějaký (ne)zvaný host. Dále je tu možnost vysílat UAV či klasické sondy, otevírat a zavírat Iris, nebo třeba kompletně uzavřít celou místnost s bránou či provést kompletní diagnostiku. Pro znalce a fandy seriálu je tato hříčka zajímavým zpestřením, ostatní ji nejspíš tolik nedocení.
První verze hry vyšla někdy během roku 2009, druhá v roce 2010. Na hře pracoval fanouškovský tým Mach Creation, který momentálně usilovně maká na střílečce Stargate - The New Enemy.