Herní Výzva 2025 - Zločin a Trest - normál
Tyo! Musím říct, že jsem vůbec netušil, jak moc mi to sedne – dokonce víc než Gun. Jasně, má to své mouchy, ale jde o velice poctivou westernovou střílečku se šarmem a lehkým puncem komediálnějších spaghetti westernů. Dojde tu třeba na přestřelky s mini klauny nebo boss fight s tlusťochem, který na vás sprintuje polonahý s dynamity kolem pasu a odpaluje se jako chodící bomba.
I přes tu komičnost šlo ale o jeden z nejtěžších a nejfrustrujících soubojů (díky bohu za emulátory a možnost ukládat kdykoliv). Těchto momentů je ve hře víc, jak už je u stříleček z téhle éry zvykem, a musím trochu zkritizovat silné výkyvy obtížnosti – některé pasáže jsou opravdu brutální a boss fighty často zaberou dost času, než přijdete na správnou taktiku kvůli minimální nápovědě. Přesto to byla po většinu času velmi zábavná jízda.
Příběh, i přes silnou béčkovost a klasické téma pomsty, baví hlavně tím, že se nebere vážně. Nabízí klišé podané s nadhledem a hravostí – a nemluvný hlavní hrdina je toho ideálním příkladem. Velké plus má hra i za to, že si v některých úsecích zahrajete za jiné postavy, které mají trochu odlišný styl hraní. Díky tomu se daří narušit stereotyp.
Ten tu ale pro někoho může nastat, protože hra je rozdělena na jednotlivé stage – některé větší, jiné menší arény. Tvůrci se ale občas snaží nabídnout něco navíc, takže dojde i na jízdu na koni nebo rvačku v baru. I tak jde v jádru o arénovou střílečku, která ale funguje – shooting je zábavný, zpomalování času dobře implementované a pocit ze střelby je skvělý. Přestřelky jsem si fakt užíval a bavil mě celkový flow – až na ty občasné výkyvy v obtížnosti.
Líbil se mi i detail, že po některých misích se můžete volně pohybovat po městečku, nakupovat vybavení a mluvit s NPC postavami. Působilo to jako příjemná změna tempa. Soundtrack i dabing jsou navíc naprosto špičkové.
Ve výsledku jde o podařené, zábavné béčko, které si na nic nehraje – a pro fanoušky střelenějších, campy westernů je to jasná povinnost. Má to svoje chyby, ale já jsem se prostě bavil.
Pro: Atmosféra, dabing, pocit ze střelby, humor, délka (cca 3-4h), hraní i za jiné postavy
Proti: Silné výkyvy obtížnosti, pro někoho stereotyp a arénovitost