Rebuild

12.02.2011

freeware

V Nizozemsku se objevila podivná nová nemoc. Ve zprávách ji nejprve nazývali Holandská chřipka. Tato nemoc se brzy rozšířila do celého světa a ze svých obětí dělala nemrtvé. Od světového kolapsu uplynul rok a jedna skupinka přeživších se rozhodla, že už před nemrtvými nebude dál utíkat. V nejbližším městě opevnili pár budov a začali je bránit. Jejich cílem je znovu vybudovat civilizaci.

Rebuild je postapokalyptická tahová budovatelská strategie vytvořená ve Flashi pro webové herní portály. Ujmete se v ní vedení malé skupinky lidí, kteří se snaží přežít ve městě plném zombie a postupně ho vyčistit. Na začátku hry ovládáte malé opevněné území, které budete muset rozšiřovat. Město se skládá z jednotlivých budov, jež musíte nejprve prozkoumat, zlikvidovat v nich zombie, opevnit je a případně přestavět na něco užitečnějšího. V některých budovách navíc můžete najít zásoby jídla nebo přeživší, které můžete získat na svoji stranu. Svým lidem zadáváte úkoly formou misí v určité budově, na které musíte přidělit určitý počet pracovníků a následně počkat daný počet tahů na její dokončení. Hra nabízí hned několik způsobů, jak nad nemrtvými vyhrát.

Poslední diskuzní příspěvek

@Red (07.06.2026 13:58): Tyhle reporty typicky znamenají jednorázové snížení morálky. Jsou to náhodné události, kterým se nedá zabránit, ale morálku můžeš udržet obsazením kostelů a barů a pak v nich nechat nalévat nebo kázat někoho s povolání Leader. Toho člověka můžeš dál normálně posílat ven, jména v reportech jsou jenom na ozdobu. A nemocnici rozhodně obsaď co nejdřív, zvlášť na vyšší obtížnosti je to hodně důležitá budova.

• Browser 60
Rebuild je tahová strategie ve Flashi, kde hrajete za komunitu přeživších v zombie apokalypse. Musíte udržovat obranu, ale i expandovat, rekrutovat další přeživší, hledat jídlo, pěstovat, vynalézat. To děláte tak, že v každém tahu přidělujete přeživší k úkolům na mapě. Vaši přeživší mají různou specializaci, když dělají mimo svůj obor tak jsou méně efektivní. Každý úkol mimo dobyté území má určitou míru rizika a občas zombie napadnou i vaši základnu. Není tu žádný časový limit a i obtížnost je nastavitelná, takže já jsem si na první dohrání z těžkého survivalu udělal docela pohodovou relaxační hru.

Zombie hry a mody obecně moc nemusím, zčásti kvůli tomu, že špatné hry s tímto námětem se proliferují stejně jako ty zombie v apokalypse. Námět ani zpracování mi nepřijde příliš originální, ale musím uznat, že je to zpracované dobře a bavilo mě to. V popisu je zmíněno, že lze hru dohrát několika způsoby. Já jsem dobyl portál zla na hřbitově.