Rayman se tímto dočkal svého prvního pokračování. Jako odměnu za záchranu světa před Pánem temnot, hlavním to padouchem prvního dílu, byl Raymanovi darován třetí rozměr. Ano, nyní je hra ve 3D. Zatímco by měl náš hrdina vesele odpočívat a dovádět s kámoškama, zvláště když jsou taky ve 3D, čeká ho další výzva v podobě velkého útěku, neboť zlí piráti (jak jinak) zajali Raymana, všechny jeho kámoše a také již výše zmiňované trojrozměrné kámošky. Podaří se Raymanovi nakopat zadek zlodušným pirátům a osvobodit tak svět klidu a míru, za který bojoval i v prvním díle? Podaří. No, není divu, hra je určena i pro děti, tak to zkrátka dobře skončit musí. Nicméně cesta k tomuto zdaru je dlouhá a trnitá. Rayman se nám tedy znovu ušlape, uběhá, ubojuje, rozlétne se za pomocí své improvizované vrtulky a podobně.