Pikmin Pikmin Pikmin Pikmin

Switch2
kompatibilní
Pikmin Pikmin Pikmin Pikmin
strategie > real-time strategie *

placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne

Captain Olimar je malinký humanoid z planet Hocotate. Při jedné z cest vesmírem ale naneštěstí srazí jeho loď prolétající kometa. Loď rozmetána na kusy je přitažena gravitačním působením neznámé planety, kde Olimar troskotá. Fauna i flora téhle planety se zdá být nepřátelská a atmosféra pro něj nedýchatelná. Zbývá mu tedy pouhých 30 dní životní podpory, ve kterých musí vynaložit veškeré úsilí pro nalezení částí jeho lodě a pokusit se ji opravit. Nejenom on sám je v ohrožení, ale blízko vyhynutí má i zdejší domorodá rasa Pikmin, která nutně potřebuje vůdce pro přežití. Vzájemně si tak s naším hrdinou vypomohou na cestě za záchranou.

Pikmin je real time strategie s prvky puzzle hry. Hráč se ujímá vedení armády Pikminů, kteří disponují určitými schopnostmi dle barev. Červení Pikminové jsou nejsilnější jednotky, které odolávají ohni, žlutí mohou být vyhozeni do větší výšky a mohou nést výbušniny a modří dokáží přežít ve vodě. Pikminové mohou být využiti mimo souboje i k nošení předmětů, řešení různých hádanek nebo bourání věcí. Mimo kampaň je k dispozici i challenge mod, jehož cílem je mít co největší počet Pikminů.