Vzpomínáte na to, jak jste jako malí svišti netrpělivě čekali na 7 hodinu večer, kdy vám poběží večerníček s vašimi oblíbenými hrdiny Patem a Matem? Ach, to byly časy. Je třeba zmínit, že náš národ nebyl jediný, který měl mezi svými (nejen dětskými) hrdiny tyto dva mlčící šikuly. Takže je vlastně s podivem, že se první herní zpracování k hernímu publiku dostalo až dnes. Tento nelehký úkol si vzalo na svá bedra studio Centauri Production z českých luhů a hájů, které stojí například za titulem Žhavé léto 3 ½ a nebo herní epizodickou sérií Čtyřlístek. Když jsme u té série Čtyřlístek, tak dnešní Pat a Mat si z jeho technického zpracování bere nemalý kus.
V této první epizodě z plánované série budeme moci zažít unikátní a samozřejmě vtipnou scénku z nabitého života dvou kutilů Pata a Mata. Tentokrát se pustí do opravy svého automobilu a už předem je jasné, že na to použijí své tradiční netradiční metody, které v nás vždycky vykouzlily nejeden úsměv. Dále hra obsahuje několik málo miniher - jednou si budete hrát s fyzikou v minigolfu, podruhé skládat puzzle-obrázek, který překvapivě nezůstává statický, a naposledy si vyzkoušíte svoji paměť v oblékání Pata a Mata do nejrůznějších "hadrů".
Pat a Mat 1 je první z několika plánovaných epizod obsahujících vždy nějakou tu jednoduchou příběhovou složku a několik miniher na zkrácení dlouhých chvil.
Nelehký úkol zpracovat úspěšný televizní seriál Pat a Mat si vzalo na svá bedra české studio Centauri Production, které stojí například za titulem Žhavé léto 3 ½ a nebo herní epizodickou sérií Čtyřlístek. Právě u Čtyřlístku, se Pat a Mat inspiruje, co se týče technického zpracování.
V této první epizodě z původně plánované série budeme moci zažít unikátní scénku z nabitého života dvou kutilů Pata a Mata. Tentokrát se pustí do opravy svého automobilu a už předem je jasné, že na to použijí své tradiční netradiční metody. Dále hra obsahuje několik málo miniher - jednou si budete hrát s fyzikou v minigolfu, podruhé skládat puzzle-obrázek, který překvapivě nezůstává statický, a naposledy si vyzkoušíte svoji paměť v oblékání Pata a Mata do nejrůznějších "hadrů".