My Summer Car je netradične ladený simulátor, odohrávajúci sa vo Fínsku v lete roku 1995. Vašim prvotným cieľom je poskladať si vozidlo, pretože bez neho sa nepohnete z miesta. Hru začínate s množstvom malých automobilových dielov a z nich musíte postupne zostaviť motor a následne celé auto. Okrem stavu vášho vozidla sa však musíte neustále starať aj o seba a o zásoby jedla a pitia.
Keď sa vám podarí vaše auto spojazdniť, môžete začať plánovať jeho vylepšenia. Najskôr sa však potrebujete dostať k ďalším súčiastkam a vlastnoručne si ich namontovať. Pri jazde musíte dávať pozor aj na havárie a iných, často agresívnych vodičov. Súčasne treba myslieť i na dobrý technický stav vášho vozidla, inak vás môže zastaviť polícia a auto vám zabaviť. Našťastie však máte k dispozícii množstvo náhradných dielov, takže v takom prípade sa pokojne môžete pustiť do skladania a vylepšovania ďalšieho.
Hra disponuje tak otřesnou grafikou, až vytváří takový až skvělý dojem nostalgie z devadesátek a náramně to k tomu sedí. Simulace auta (satsumy) je tak realistická, že si u každého průseru na tom autě (odlítne píst, občas něco upadne a nebo začne hořet) až pomalu vytrháte vlasy. Hra je skvělá, vtipná ale musíte mít trpělivost, což je u tohoto díla docela těžký. (například když člověk zahyne všemi možnými smrti co jde nebo si stráví pár dní za mřízemi. Hra bohužel furt obsahuje určité technické nedostatky jako že občas vám motorka propadne zkrz mapu, zmizí nějaká součastka z auta do textury apod. Jinak je hra skvělá a těším se na pokračování My winter car
cykafon