Mutant Year Zero: Road to Eden Mutant Year Zero: Road to Eden Mutant Year Zero: Road to Eden Mutant Year Zero: Road to Eden Mutant Year Zero: Road to Eden
The Bearded Ladies
The Bearded Ladies
25.06.2019
PS5
kompatibilní
PS5XboxX/S
kompatibilní
strategie > tahová strategie *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne

Hra Mutant Year Zero: Road to Eden kombinuje taktické prvky ze série XCOM, po jehož vzoru probíhá boj na tahy, s pohybem po mapě v reálném čase, který připomíná sérii Commandos. Stejně jako v Commandos, i zde hraje velkou roli stealth – nepřátelům je možné vyhýbat se či je přepadnout ze zálohy a zmenšit tak jejich počty pro případný následující boj.

Děj nás zavádí do doby, kdy lidstvo jako takové už téměř neexistuje, a hráč se ujímá jednotky mutantů, se kterou postupně odkrývá příběh hry. Ten se odehrává jednak v Arku, což je něco jako domov mutantů, který slouží jako hráčova základna, kde si může nakoupit či vylepšit zbraně, a pak se část hry odehrává v tzv. Zóně, kam se mutanti vydávají hledat zásoby, jídlo, ostatní mutanty či různé artefakty. Vaši mutanti postupem hrou rovněž nabírají na úrovních a odemykají nové mutace, ať už v podobě aktivních schopností či pasivních výhod.

Děj nás zavádí do doby, kdy lidstvo jako takové už téměř neexistuje, a hráč se ujímá jednotky mutantů zvané Stalkeři, se kterou postupně odkrývá příběh hry. Ten se odehrává jednak v Arku, což je něco jako domov mutantů, který slouží jako hráčova základna, kde si může nakoupit či vylepšit zbraně, a pak se část hry odehrává v takzvané Zóně, kam se mutanti vydávají hledat zásoby, jídlo, ostatní mutanty či různé artefakty. Vaši mutanti postupem hrou rovněž nabírají na úrovních a odemykají nové mutace, ať už v podobě aktivních schopností či pasivních výhod.

Hra se v červenci 2019 společně s vydáním portu na Nintendo Switch dočkala vydání rozšíření Mutant Year Zero: Seed of Evil, navazující na konec původní hry a dále rozvíjející příběh jednotky Stalkerů.