Meteor Launch staví hráče do role chlapce na tropickém ostrově, který našel padající „hvězdu“ – meteor – a snaží se ho zase vystřelit zpět do vesmíru pomocí pružného katapultu. Ovládání je jednoduché, jedním tlačítkem myši: kliknutím na spoušť se katapult natáhne, pohybem kurzoru směrujete meteor a podržením tlačítka aktivujete motor, případně dvojklikem spustíte krátkodobý akcelerátor (booster).
Každý den proběhne jenom jeden pokus, přičemž během letu lze sbírat různé typy světlušek – modré slouží jako měna pro vylepšení, žluté dočasně zrychlují a červené poškozují meteor a zpomalují pád. Po každém dni lze nakoupit klasické upgrady: výkonnější katapult, motory, palivové nádrže (kokosy) nebo booster. Tyto položky je nutné kupovat postupně, jak hráč získává dostatek modrých světlušek. Cílem je dostat meteor zpět do vesmíru co nejdříve. Během hraní je možné získat až 16 trofejí. Hra byla vytvořena v systému Flash a je dostupná zdarma v internetových prohlížečích.
Koukej, padá hvězda. Když dopadne kousek od vás a nejdete ji v kráteru, tak co s ní? No přece ji chudinku zkusit vrátit zpět na oblohu. A přesně to je cílem hry Meteor Launch. Ve snaze dostat meteor výš a výš je třeba vylepšit jak odpalovací katapult, tak vybavit kámen doplňky. Lze pořídit motor, síť na chytání světlušek nebo zlepšit aerodynamiku. Každý den máte jeden pokus a pak je možnost nakupovat. Čím výše doletíte, tím více světlušek a rychlejší vylepšování. Uspěl jsem 21 den, ale určitě by to šlo optimalizovat. Hra není tak chytlavá jako některé další scripwelderovi tituly, ale rozhodně ani nijak špatná. Jen asi v polovině jsem moc nezlepšoval postup a trochu ztrácel koncentraci. Závěr je ale krásně optimistický a stejně bych zakončil i tento komentář. Takže Meteor Launch zkuste, doslova nic za to nedáte.
jvempire