Men of Valor Men of Valor Men of Valor Men of Valor
19.10.2004
29.10.2004
Men of Valor Men of Valor Men of Valor Men of Valor
akce > 1st person akce *

placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano

Lineární arkádová střílečka zabývající se několika hlavními operacemi ve vietnamské válce, které absolvujeme v kůži amerického vojáka Deana Shepharda. Do rukou se nám dostanou např. kulomet M60, karabina M1, útočná puška M16 nebo granátomet M79. Hra obsahuje rozsáhlý multiplayer s módy Deathmatch, Team Deathmatch, Search&Destroy, Recover the Documents, Mission a Frontline. K dispozici je 7 herních tříd a 13 map. Může proti sobě nastoupit až 24 hráčů.
First person akce z prostředí války ve Vietnamu Men of Valor sleduje příběh amerického vojáka Deana Sheparda a mužů z jeho jednotky. S Deanem se tak hráč podívá do celkem 16 misí inspirovaných skutečnými událostmi, mezi kterými se objeví třeba vojenská operace zvaná Ofenzíva Tet.

Hratelností jde o lineární střílečku nabízející proměnlivou herní náplň, tudíž vašim úkolem nebude vždy svírat svou věrnou zbraň a vyklízet oblast od nepřátel, nýbrž někdy bude potřeba zachránit ztroskotané piloty, prohledat tunely vybudované jednotkami Vietcongu nebo zničit vytipované objekty a další. Nechybí ani bojová vozidla, tudíž nepřijdete ani o let vrtulníkem nebo plavbu na člunu. Mezi zbraňovým arzenálem pak najdeme dobové kousky jako Colt M1911A1, M14, PPSh-41 nebo AK-47 a spoustu dalších včetně výbušnin, RPG nebo těžkých kulometů.

Mimo příběhovou single-player část je samozřejmě k dispozici i multiplayer nabízející celkem 13 oficiálních map, na nichž se může utkat až 24 hráčů najednou v PC verzi, majitelé Xboxu se musí spokojit s místem pro pouhých 12 hráčů. Mezi módy najdeme DM, TDM, CTF, Mission a Search & Destroy, PC verze pak nabízí exkluzivní Frontline, v němž se obsazují body na mapě a v Xbox verzi chybí. Bojovat můžete jak za jednotky USA, tak i Vietcongu a každá strana nabízí 7 typů jednotek s předdefinovaným vybavením. Ochuzení Xbox verze ale vynahrazuje kooperace, kterou PC verze nedisponuje.
Oficiální stránky hry (http://www.menofvalorgame.com/us/)