Jsou Vánoce a v Rightii jako každý rok řádí nebezpečný zločinec. Vloupává se do domů, krade mléko a sušenky a nechává tam nelegální zboží vyrobené otroky: Santa Claus. Ale Felicia Lionheartová je mu na stopě a letos ho určitě dopadne. Po krátké honičce po střechách už ho skoro měla, než jí zmizel v komíně. Tím si ale pěkně zavařil, protože ho o chvíli později chytili nad mrtvým tělem slavného spisovatele.
Jedenáctý díl minisérie Medieval Chronicles nás zavede do dalšího z mnoha paralelních světů. Opět je to vtipná adventura vytvořená v RPG Makeru, který vyšla současně na webových herních portálech i ke stažení. Příběh částečně navazuje na desátý díl hlavní série a čtvrtý díl minisérie Medieval Shorts. Jako vždy musíte posbírat důkazy, vyslechnout svědky a usvědčit skutečného vraha.
V této hře autor paroduje skutečné události kolem ukončení podpory Adobe Flash Playeru v prohlížečích. Trojice vydavatelů knih představuje servery Kongregate.com, kde série Medieval Cop vycházela do poloviny roku 2020, NewGrounds.com, kam se následně přestěhovala, protože Kongregate přestal přijímat nové hry, a GameJolt.com, kde série Medieval Cop vychází ve stažitelné verzi.
- Žánr
- Forma