to v demu to je jedna celá kampaň (jedna z pěti) nebo je to jen část kampaně (tj. kampaně budou delší)???
Mě se to naopak líbí. Hned to kupovat taky nehodlám, ale po čase až, až získám všechny achievmenty v jedničce, tak si tu radost udělám :-)

Jinak meele zbraně jsou fantastický a všeobecně se řada prostředků na zabíjení řádně rozrostla. je to divné, ale když jsem koukal na množství multiplayerových modů a počet 5 kampaní, nějak by mi to i ke spokojeosti stačilo.

AiMLEzZz: Mě se to nezobrazovalo, ale možná by se stačilo jen porejpat v nastavení a bylo by to i v jedničce.
"Když mě někdo napadne zezadu, hned se mi objeví, že ho mám praštit pažbou atd."

To bylo i v jedničce.

EDIT: Tak jsem právě zkoušel to L4D2 demo a musím podtknout, že je to teda zatracená slabota, jediná věc na celé téhle hře, která stojí za zmínku, je nová hudba, zbytek se změnil k horšímu, škoda... i když, musím se přiznat, jsem to čekal už od prvních gameplay videí.
Zdá se mi to, nebo je L4D 2 (alespoň podle tema) podstatně jednoduší? Mám takový pocit, že mě tam vodí vlastně pořád za ručičku. Když mě někdo napadne zezadu, hned se mi objeví, že ho mám praštit pažbou atd.

Edit: Měnim názor, pořád to dá docela záhul. Jak jsem ted ostatně zakusil.
To Vodny: bugů je tam plno a není dokončená, ale potenciál má a pokud ji tvůrci dokončí a vychytají mouchy bude to nádhera obsahuje totiž hromadu nových prvků což v jiných custom kampaních není .
Ehh, nějak to nesleduju, ale to už je to L4D 2 demo pro veřejnost? Já jen že to nemám předobjednaný a teď se mi to instaluje, co to?
Už jste někdo zkoušel tu kampaň Dead Before Dawn? Někde jsem četl, že je plná bugů.
No..a ta kytara je tam k čemu?to zabrnkáš a zombíci utečou?nebo se s ní mlátí přes hlavu?
Mě osobně se teda víc líbí L4D.Tady z videa to na mě působí dost ošizeně*neprofesionálně*nemastné-neslané.Např.efekt střelby z pistole 3:17-3:34 trošku směšný.Trošku adrenalinu mě chybí..a myslím si,že efekt jde udělat i jinak.Jako dost mě to připomíná střelbu(neohrabanou)ovšem na svoji dobu*,jako v Doom
Kampaň Dead before Dawn podle filmu Úsvit mrtvých vyjde na Halloween, čili nejspíš během několika hodin. info
Zase tady trošku zaspamuju, ale každý info dobrý. Valve se na to nevysere, spíš naopak, jak je vidět.
Zahrano a zahozeno. Opet. Ne, dekuji :)
Prijde mi to mistama vcelku nechutne preblurovane, source uz znacne nestiha a je to sakra videt. Nektery animace postavy (obzvlast melee mlaceni a jeho zraneni pusobi jako z roku raz dva) sou pekne hnusny. Navic je tu opet zase dalsi chodici kamera, jeste s divne umistenou bouchackou. Technicka stranka, krom toho trhani postav (ktery je nekdy hodne pekne) je proste uz dneska bida. A to na Source nedam dopustit.

Jinak hratelnost nekomentuju, stejne nudna jako u jednicky. Postavy zase silene nesympaticky, kde si clovek nevybere a je mu uplne jedno za kteryho blbecka hraje.
To s pistolema po jejich odhozeni me taky docela zarazilo a je to pekna stupidita :)

"Fura novych zbrani" znamena jenom ty melee? Ktery ale v globalu vyjdou uplne na stejno? To je teda parada! :)
Proste podle me vsechny ty obrovske "zmeny" a "novinky" mohl klidne obsahovat uz v zakladu prvni dil. Sem rad, ze sem si to nekoupil :)

At se na tohle Valve uz konecne vysere a dela tu treti epizodu.
Vodny: Ty dvě pistole tam asi opravdu jsou (já to zatím hrál jen chvíli), ale vsadil bych krk, že jsem se pokusil sebrat druhou a ta první mi zmizela. A že nepotřebuji tělo postavy? Sakra, už od dob Riddicka tohle beru jako zápor u skoro všech first person her, L4D nevyjímaje. A ten přiblížený pohled mě také štve (stejně jako hafo dalších lidí na fórech Steamu).
NL: Mám zcela opačný názor. Demo se mi zatraceně líbilo a přesto že se jedná o pokračování L4D, mám z něj pocit jako z nové hry. A k tvým výhradám:

1. Malý důraz na detaily - detailů je všude spousta, mapy jsou více pestré, mají různé odbočky a více možností jak postupovat dál. Park je park a ten má vypadat čistě, jednoduše, bez zbytečností. Chybějící tělo - k čemu ho potřebuješ? Tohle není Dark Messiah.
2. Hudba - super. To brnkání hlavního motivu na kytaru je parádní. Spíš než parodické to působí unaveným dojmem, jako že to už jsme někdy zažili a zombíci už nás opravdu prudí. Mně se líbí a hodně.
3. To by se mělo vyřešit. Pokud totiž seberete melee zbraň a spotřebujete všechny náboje do sekundární zbraně, pak vám pánvička na Smokera škrtícího kámoše ze střechy opravdu bude na nic.
4. Dual pistols zde jsou!!! Stačí sebrat druhou a jedeš jako v jedničce, takže nechápu tuhle výhradu.
5. S mouse filtrem nemám problémy, naopak se mi míří velice dobře.
6. Kdyby melee zbraň neměla takový účinek, pak by byla k ničemu. Musí to být nastaveno jedna rána = konec. Stačí už samotná nevýhoda melee zbraně jenom na blízko. Já bych spíše uvítal házecí melee zbraň typu nůž.

Osobně mi vadí konzolový styl pohledu, kdy zbraň není tolik vidět a vypadá to, že ji máte přidělanou k rameni. Zbraně by měly podle mě více vyčuhovat dopředu, takhle jsou takové zakrslé.

Ke grafice. Source je pořád super. Nejvíce je to znát na samotných postavách, které jsou mnohem detailnější a hlavně, díky viditelným zraněním je hra neuvěřitelně brutální. A přesně to jsem čekal, bylo to vidět už na screenshotech. Není problém vidět ustřelenou půlku hlavy, vyrvanou páteř nebo střeva po ráně z brokovnice. Dokonce je možné zombíky rozpůlit a při výbuchu granátu je to mlínek na maso. Já jsem nadmíru spokojený a dokonce jsem čekal i méně.
Heh, tak sem dostal klic k demu a ani sem nemusel nic predobjednavat nebo kupovat :))
Tak mě se to líbí :-) Je tam docela dost novinek, na mapy se časem zvykne, me dostala treba chodici Witch, nebo pipe bmba ktera uz nedela cerveny oblak ale rozhodi vidlaky po mape, fura new zbrani ( pestry vyber ) uvidíme skod aze to demo je tak kratky :-D a takovy caviky kolem toho byly...
Tak jsem trochu projel demu dvojky a zatím to je tedy celkem zklamání (a litování utracených peněz). A co že se mi tam nelíbí? Když pominu fakt, že jde o L4D1 pojetý přes kopírák, tak to máme:
1) Malý důraz na detaily (oproti 1. dílu), například chybějící tělo hráče (L4D1, L4D2), prázdné prostory (zejména v parku), v jednom místě dost okatě nereálně navržená mapa
2) Groteskní až parodická hudba a atmosféra (tohle že je horor?)
3) Při sebrání meele zbraně postava zahodí pistoli, nicméně pokud je sražena k zemi, bez problému ji zase odněkud vytáhne
4) Nejsou zde Dual pistols
5) Blbý mouse filter/mouse acceleration, který u někoho (i mě) způsobuje lehkou (ale znatelnou) odezvu při míření a nejde vypnout (prý byl formou patche dodán i do jedničky)
6) Meele zbraně způsobují zranění až příliš podobná zraněním od brokovnice z velmi malé vzdálenosti

Prostě celkově je znát, že si zejména s mapami nedali tak záležet jako u prvního dílu a je tu spousta nelogičností, je tu mizerný smysl pro detail a v téhle konkrétní části bez hry světel a stínů prostě Source docela viditelně ukazuje svůj věk.

Tak doufejme že do plné hry vychytají ty nelogičnosti (pistole při smrtelné zranění, chybějící tělo postavy hráče) opraví a že ostatní mapy nebudou tak suché jako ty z dema...
Jednu hodinu předvídaného zpoždění máme, 23 zbývá :)

PS: Co všechno čekající lidé nevymyslí:
░█▀▀ ░█▀█ ░█ ░█▀▀ ░░█▀▀ ░█▀█ ░█ ░█ ░░░
░█▀▀ ░█▀▀ ░█ ░█ ░░░░█▀▀ ░█▀█ ░█ ░█ ░░░
░▀▀▀ ░▀ ░░░▀ ░▀▀▀ ░░▀ ░░░▀░▀ ░▀ ░▀▀▀ ░
░░░░░█░░█░█▀█░█░░░█░░█░░█▀▀░░░░░
░░░░░█░░█░█▀█░█░░░█░░█░░█▀▀░░░░░
░░░░░░▀▀░░▀░▀░▀▀▀░░▀▀░░░▀▀▀░░░░░
Jezis, koho ta hra zajima :))
Vytahnete si pri hrani jednicky jas na monitoru a hned mate dvojku prece :))
Vyrida: Valve jsou vynikající vývojáři. Jenže jakmile jde o komunikaci a jednání se zákazníkem, tak se rázem vše obrací a i Activision by jim mohl závidět.

BTW právě nastala taková pěkná komická situace: Na Steamu mi vyskočila správa že nastal očekávaný čas uvolnění dema L4D2, tu následovala během 2 minut zpráva o odkladu potvrzená během dalších dvou minut ještě ze 4 dalších zdrojů/skupin :D
Valve je ten nejhorší slibujicí vyvovajřský tým 4ever. Prolhaní, falešní a jen se snaží maskovat za to že jen ONI dělají bonus materiál zdarma do svých her, updatují atp. blablabla takových týmů je víc. Valve suck my balls...
Když se nějaká hra zpozdí, tak o tom většinou veřejnost upozorní a alespoň naznačí důvody proč tomu tak je :)
Ale je vtipný, že když se zpozdí hra o několik měsíců, tak nikdo nikdy takhle nenadává, jako tihle fanatici, které dokáže nasrat demo zpožděné o 24 hodin. Demo. :-D
Tak nic, ono se to stejně stahuje skoro celé znova (asi nějaký update na poslední chvíli ála AA3.0). K tomu přičtěme těch 8GB u Company of Heroes... Ach jo, a to jsem slíbil poskytovateli, že budu přenosy dat držet pod 250GB na měsíc :-/

PS: Je zajímavé, že mě to stahuje znova od 30%, kdežto jiným lidem to začíná až někde u 60%.
Valve jsou kokoti nic jineho se neda na tuhle klauniadu rict a to se jeste mirnim...
Technická: Mám demo L4D2 na jednom PC, jak jej přesunu na druhé pod stejným účtem? Obyčejné zkopírování všech souborů se tomu nelíbí a stejně jej stahuje zcela znova, což se mi nechce.
AiMLEzZz: Já to nechválím, sere mě to stejně jako ostatní a pokud je to k něčemu dobrý, tak právě pro ně. Čekám od Valve vysvětlení oficiální cestou, jinak mají u mě veliké mínus. Ale hry si kvůli tomu od nich nepřestanu kupovat, to dá rozum ;-)
Vodny: :D Mě připadá, že cokoliv Valve udělá, tak ty to vždycky dokážeš vychválit a říct, že je to k něčemu dobrý...