Asi bych měl editovat popisek :D mám za sebou cca už 30 her na Hell on Earth a jak jsem v popisku psal (což mimochodem bylo oficální info), že na hráče čeká méně nepřátel, ale budou odolnější, tak to je kec. Na Hell on Earth hážou i přes 600 Zedů za vlnu (v KF2 na HoE to dávalo maximálně 360 myslím) a je to pure chaos :D

Nicméně mám nahráno už 50 hodin a celkem mám chuť sepsat koment. Na druhou stranu to nebude úplně snadný, protože budu zmiňovat nějaká negativa, která fixnou třeba další měsíc.
Dnešní poznatek. Jednotlivé součástky, co si hráč craftí pro svoje loadouty, se dají ještě dále upgradovat opět ze šedé na fialovou. Díky tomu to u mě chytlo druhý dech. Zkoušel jsem hard obtížnost...jooo, bylo to celkem hard (přirovnal bych to k suicidal v KF2), jednotlivé vlny celkem v pohodě, když si hráč hlídá únikové cesty a využívá zip-linů. Ale stejně nám boss Impaler natrhl prdele. Tam už to chce mít něco nagrindováno a alespoň level 15 na classe + nějaký solidní loadout.
@MCZ (25.07.2025 14:30): Hele ta fialová zbraň v KF3 na Sharpa je hodně dobrá, zvlášť když si jí potuníš v loadoutu. Má slušnou penetraci a Scrakea s FP hodně štípe. Na secondary nosím tu zelenou, kde jsem si odemkl už všechny addons včetně piercing armor nábojů. Takže když je nesejmu na první zásobník fialovky, přepínám na zelenou a ta je došlape.

Rack em Up tam je, dokonce ve dvou variantách :)
@kristmeister (25.07.2025 10:08): Mě vadí, že u zbraní odebrali systém hmotnosti, dost to škodí variabilitě a spolu s nekvantitou obsahu hledání zábavných kombinací.

V KF2 je skvělá ta možnost mít jako sharp dvě přibližně stejně silné zbraně midgame (M14/Mosin/Centerfire/FN FAL) a během poslední kol přepnout na nějaké dělo (M99/Railgun), které dokáže spolu s rack-em-up zrušit fleshpounda na 6P HoE jediným headshotem. Ale zase s tak velkou zbraní můžu nosit jen menší kvér (Magnum), takže jsem více ohrožen trashem, který mou akci snadněji překazí. Anebo můžu zůstat u těch dvou vyváženějších/všestrannějších zbraní. Zkrátka skvělý příklad risk & reward, který přinejmenším v betě KF3 nebyl. Sharpovi v KF3 citelně chybí ta top-tier zbraň, která rozhodne o tom, za budou scrakes problém či nikoli a nakonec tak asi každý skončí u té stejné pušky (té fialové, tuším), protože nic jiného nemá smysl.

Taky si moc neumím představit, jak ten současný systém může zábavně fungovat pro gunslingera, tam bylo opět kouzlo v to kombinování a rozhodování, zda mít daný kvér pouze jeden anebo dva.

Je vlastně vůbec v KF3 rack-em-up?
@MarezCZE (25.07.2025 06:05): U dvojky to bylo lepší, ale to bylo tím, že byla hodně dlouho v early accessu. Při full vydání tam bylo 2x víc kontentu, než je teď u trojky. Tříd je zatím šest, každá classa má 4 zbraně, který jsou dělený podle nám známých barev (šedá, zelená, modrá, fialová). Což není moc, zvlášť když už Sharpshootera používám jen dvě, zelenou a fialovou. Modrá a šedá stojí za hovno. Map je asi 10 myslím, což není nejhorší. Ale hodně rozhodují příběhový objectivy, kterou budeš hrát, pokud je neignoruješ, což nedoporučuji, protože za to dostáváš nějaký expy a materiály na úpravu zbraní. Systém perků je ale za mě bohatý a nápaditý. Co mě celkem sere je grafika, ta je taková divná. Mám všechno na ultra, ale nevypadá to tak pěkně, jak to bylo prezentováno. Noví ZEDi jsou fajn, v podstatě lepší a nejchutnější než ve dvojce. Ale třeba takovej Scrake a Fleshpound nebudí takovej respekt jak ve dvojce. Uvidíme jak jim to půjde dál. Vydali roadmapu, kde slibují možnost si vzít jakoukoliv postavu s jakoukoliv classou. Přibyde DJ Scully a mají v plánu přidat i classu Gunslingera.
No, ještě budou muset hodně věcí dopilovat, ale je to zábavné nakonec. Ale rozhodně to není hra za 40 babek.
Dnes je další stress test od 15:00 do 3:00. Minule jsem měl k dispozici 3 pozvánky, tak kdyby někdo chtěl a pokud mi je opět dají, tak stačí říct.
Nicméně, hrál jsem včera cca dvě hodinky. A je to rozhodně lepší než předtím. Trochu ubrali na tempu, takže člověk už cítí ten Killing Floor feel a nemá pocit, že hraje Dooma. Celkem už vybalancovali úpravu zbraní, tudíž to není o extrémním grindu součástek. Jsou ale dvě věci, co mě serou. Za prvé, prostředí má prostě dementní paletu barev a díky tomu enemáci doslova splívají s prostředím. Druhá věc... slíbili, že za jakoukoliv postavu budeme moci hrát jakýkoliv perk. Samozřejmě to nezměnili. Ale soundtrack je top.
@MCZ (07.03.2025 17:01): Najsuuu, tak nakonec jsme byli vyslyšeni. Sice jsem měl v plánu to koupit tak jako tak, protože v jádru tam určitá zábavnost byla i když ta beta byla trash. Ale raději plnohodnotné Killing Floor než mix Apex, CoD a DOOMa.
@MCZ (22.02.2025 16:38): Budeme doufat, že se Tripwire poučí a začne poslouchat přání komunity. Na druhou stranu, myslím si, že spousta veteránů z jedničky a dvojky na trojku nepřejde, ale natáhne to spoustu hráčů z COD, Apexu a podobných.
@kristmeister (21.02.2025 19:34): Já si stále dobře vzpomínám, že v případě KF1 na mě zapůsobila ukázka, kdy hráč likviduje zástupy zedů s bouchačkou v každé ruce (snad to byly deagles). Naprostý selling point.

V KF2 pak tohle ještě zlepšili vytvořením vlastního perku slingera - s .500 magnumy, winterbites (a dalšími) jsem si užil spoustu zábavy, společně se sharpem taky můj nejoblíbenější perk. Že tohle v KF3 (snad jen zatím) naprosto absentuje, považuju osobně za největší hřích. (Jo, a taky tam hraju za sharpa - a fakt mi vadí, že tam není nic jako M99 nebo railgun.)
@MCZ (21.02.2025 19:25): Aha, díky :)

Jojo taky jsem si všiml, že Stalker chybí. A celkem mi chybí classa Gunslinger. Z těch, co jsem vyzkoušel mi zatím nejvíc vyhovuje Sharpshooter. Commando je celkem hovnu, když nepočítáme toho jeho drona. A Engineerovi, jaksi zapomněli dát aspoň nějakou funkční výbušnou zbraň, když už má mít spojení brokovnic a výbuchů.
@MarezCZE (21.02.2025 18:54): Mě se třeba noví Zedi líbí. Jsou víc nebezpečí a to Scrakeovo přitahování je dobrá chujovinka. Bossové mají takový divný mechaniky a celkově nebudí takovej respekt jako Volter v poslední fázi.

Nejvíc mě sere, že si nemůžeš nic naklikat někde v menu a musíš jako vůl běhat po základně kterou máš. Když si chceš změnit classu, vytvořit loadout, zvolit mapu atd. Všude máš na to předem určená místa.
Sniff, sniff... Payday 3 ?

Jako na tohle jsem se těšil fak hodně.

Z vašich dojmů jsem dost mrzutý.
@MCZ (21.02.2025 10:42): Jo ten sci-fi setting je divnej. Gunplay je sice dobrej, ale ty futuristický zbraně mě moc neberou. Chat jsem taky marně hledal. Aspoň, že ty animace a soundtrack jsou celkem smooth.
@kristmeister (21.02.2025 09:43): Mám z toho dost meh pocity. To hlavní - zbraně a zedi - je všechno takové šedé a nudné, vč bossfightů. Ten scifi setting mě vyloženě nebaví.

A překvapilo mě, kolik základních věcí chybí, např. chat, toggle zoom atd.

KF2 hraju doteď, ale až umře, do třetího dílu se nejspíše nepustím, pokud se výrazně nezlepší.
Dostal jsem klíč do bety, tak jsem si zahrál už dvě mapy. Potenciál to rozhodně má, ale to, co dělá Killing Floor Killing Floor už tu není. Přijde mi to jako mix COD a Dooma. Je to takový svižnější. Jde tvořit vlastní loadout, zbraně jdou upgradovat pomocí craftingu. Suroviny na crafting padají náhodně z monster. A samozřejmě se rozhodli neposlechnout přání komunity a každá classa má předem určenou postavu za kterou budete hrát.