@jones1240 (11.12.2025 00:05): Zní to dobře.
Tak dohráno, na jeden zátah je to docela maskr. Mám rád horory a i do žánru explotationu - do kterého Horses spadá - občas zabrousím a baví mě. Je ale jiný pro mě být hlavním aktérem v ději a zapojovat se do dění, tady to bylo značně nepříjemný.
Velmi cením autory že se toho nebáli, za mě to není samoúčelný, ta hra má poselství, ale prostě ho vypráví v rámci žánru jenž asi moc hráčů nezná. Což chápu na DH v kultuře se prakticky o žánru torture porn, či právě explotationu nemluví. Za sebe bych tohle označil jak kdyby Eli Roth (Hostel, Cabin Fever) byl na semináři jak natočit artový film a vlastně se mu i ten seminář velmi zalíbil a s nějakým artovým režisérem natočil tohle.
Má to skvělou kameru a velmi znepokojivé zoomy na postavy a efekty, jídelní seance jsou no... jak z fimfára to působí. Dále přechody ze hry na FMV části je naprosto výborně vyřešený a to se mi moc líbilo. Celková atmosféra a i ladění do němého filmu z toho dělají hru na kterou dlouho nezapomenu. Hodnocení nechám uležet, ale dovolil bych si říct že je tohle prostě artovej tortute porn film/hra. I když je tam gore a nahota cenzurovaná.
Pokud jste fanoušky žánru nebo vás to zajímá zkuste to, na tři hodinky ideálka, ale pokud vás můj popis odpudil, opravdu to nehrajte. Ta hra má příšerně moc trigger warningů na které tvůrci i před spuštěním hry varují.