@Drolin (20.06.2025 10:24): Je dost možné, že jde o nejlepší RPG co kdy vzniklo!
Znáš EarthBound? Tak si představ jeho šílenějšího japonského bratrance z internátní školy, kde bojuješ proti kultům, tajným spolkům, učitelům a dalším přestřeleným věcem v systému tahových soubojů. Hourai Gakuen je napůl RPG, napůl sociální simulátor, s naprosto absurdním humorem, atmosférou šílené školní akademie a stovkami klubů, do kterých se můžeš přidat – třeba klub vaření, wrestlingu nebo UFO! Fakt, že tohle vůbec existuje na SNESu, je zázrak. Je to bizarní, vtipné, až satirické, a má to až Persona vibe, ale v pixelové formě. A navíc – je to přeložené do angličtiny a jede to skvěle v emulátoru nebo na handheldu!
Šílený svět: Hra je zasazena do obrovské školní akademie na izolovaném ostrově – skoro jako Persona nebo Danganronpa, ale ve stylu EarthBound.
Bizarní nepřátelé a kluby: Můžeš bojovat s učiteli, členy tajných kultů, nebo třeba s posilněnými studenty karate. Klubová mechanika ovlivňuje tvoje schopnosti.
Černý humor a parodie: Paroduje RPG žánr, školní život i japonskou popkulturu.
Retro kouzlo: Stylově sedne každému, kdo má rád SNES éru – připomíná Mother sérii, ale s vlastním šmrncem.
Přístupné hraní: Není potřeba hardcore grindu, a i začátečníkům v JRPG to může sednout díky humoru a jednoduchosti.
Reálně jsem nalákán :)). Ale první dojmy, když jsem po promu @Fritol: zkoušel, nebyly špatné a je to docela vysoko v listu "k zahrání". Tak třeba někdy zreviduji.
Černý humor a parodie: Paroduje RPG žánr, školní život i japonskou popkulturu.